Α. Σιγάλας: Ατεκμηρίωτη η υπαγωγή της Σαντορίνης στις περιοχές αυξημένης επιτήρησης

Δημοσίευση: 14.10.2020, 12:21
Τελευταία Ενημέρωση: 14.10.2020, 12:31

Την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτησή του εκφράζει ο Δήμαρχος Θήρας, Αντώνης Σιγάλας, για την εντελώς αδικαιολόγητη και ατεκμηρίωτη, όπως επισημαίνει, υπαγωγή της Σαντορίνης στις πορτοκαλί περιοχές (αυξημένης επιτήρησης) στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον κορωνοϊό...

Τη στιγμή που η Βρετανική Κυβέρνηση εξαιρεί τη Σαντορίνη από τις περιοχές επιβολής καραντίνας κατά την επιστροφή των Βρετανών τουριστών, οι αρμόδιες ελληνικές αρχές την εντάσσουν στις περιοχές επιπέδου 3, αυξημένης επιτήρησης, τονίζει ο δήμαρχος Θήρας, προσθέτοντας, τα εξής: 

"  Θεωρούμε την απόφαση αυτή εντελώς αυθαίρετη και υπονομευτική για τη Σαντορίνη διότι παραγνωρίζει τη γεωγραφική αυτονομία των νησιών και εκλαμβάνει την Περιφερειακή Ενότητα Θήρας ως ενιαίο γεωγραφικό χώρο. Αδικείται, έτσι η προσπάθεια που έχουμε καταβάλλει ως κοινωνία και δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή για να θωρακίσουμε υγειονομικά το νησί μας και να επιτύχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα ως προς τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, η οποία επιμηκύνεται  συνεχώς.

    Υπενθυμίζουμε ότι στη Σαντορίνη, εξαιτίας των υγειονομικών της χαρακτηριστικών ουδέποτε επεβλήθησαν περιοριστικά μέτρα αυξημένης επιτήρησης της κλίμακας 3.

Στο σημείο αυτό, οφείλω να επισημάνω την έντονη αγανάκτηση και διαμαρτυρία όλων των επαγγελματικών φορέων του νησιού μας, οι οποίοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη διαφύλαξη της υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών, αλλά και τη διάσωση της τοπικής οικονομίας.

Απαιτούμε να υπάρξει άμεσα ανάκληση αυτής της άδικης απόφασης προκειμένου να αμβλυνθούν οι  αρνητικές επιπτώσεις που ήδη υφίσταται το νησί μας", υπογραμμίζει καταλήγοντας ο Αντώνης Σιγάλας.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 95


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.