«Ανάγκη άμεσης στελέχωσης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σίφνου»

Δημοσίευση: 30.09.2020, 21:16
Τελευταία Ενημέρωση: 30.09.2020, 21:35

Με πρόσφατη επιστολή της η Δήμαρχος Σίφνου, Μαρία Ναδάλη, εκφράζει έκκληση για άμεση στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σίφνου. Η βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΜέΡΑ25, Φωτεινή Μπακαδήμα, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, ποιες πρωτοβουλίες άμεσης ενίσχυσης του Πολυδύναμου Ιατρείου Σίφνου και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος...

Αναλυτικά, η Ερώτηση της βουλευτή του Μέρα25, Φωτεινής Μπακαδήμα:

" Όπως σημειώνει η Δήμαρχος στην επιστολή της: 

«Με χαρά διαπιστώνουμε ότι δρομολογούνται ενέργειες για την κάλυψη υγειονομικών αναγκών σε άλλα νησιά. Λυπούμαστε, όμως, που η Σίφνος, παρά τις απεγνωσμένες εκκλήσεις μας, δεν τυγχάνει του ανάλογου ενδιαφέροντος. 
Με κατανόηση και συμπάθεια, σεβαστήκαμε και σεβόμαστε τις αντικειμενικές δυσκολίες μιας ιδιαίτερα απαιτητικής περιόδου, προσμένοντας υπομονετικά να “…έρθει και η σειρά μας”.

Όμως:

-Το απολύτως σεβαστό δικαίωμα του ενός από τους δυο γιατρούς να λάβει την άδειά του, συνεπάγεται για το νησί της Σίφνου έναν (!!!) και μόνο γιατρό, ο οποίος πρέπει να εξυπηρετεί 24 ώρες το 24ωρο τους 2.625 μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, ηλικιωμένους και παιδιά, υπό συνθήκες covid!!! 
-Το Ιατρείο της Σίφνου καθαρίζεται από υπάλληλο του Δήμου Σίφνου, που φυσικά δεν “περισσεύει” λόγω των τεράστιων αναγκών της Υπηρεσίας Καθαριότητας. 
-Ο οδηγός του ασθενοφόρου, κατά το διάστημα της νόμιμης άδειάς του, αναπληρώνεται από οδηγούς του Δήμου, που βεβαίως έχουν όλη την καλή διάθεση να εξυπηρετήσουν τις όποιες ανάγκες παρουσιαστούν, καλύπτοντας παράλληλα και τις ανάγκες της Υπηρεσίας τους. 
-Οι συμβάσεις του υπαλλήλου με ειδικότητα ΤΕ τεχνολόγου ακτινολόγου και της υπαλλήλου με ειδικότητα ΤΕ νοσηλεύτριας σε λιγότερο από 3 μήνες λήγουν (17 Δεκεμβρίου 2020). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ακτινογραφίες που έγιναν κατά το τρέχον έτος (Ιανουάριος — Σεπτέμβριος 2020) είναι περίπου 2.000 (καλύπτονται και ανάγκες “όμορων” νησιών), ενώ παράλληλα οι υπηρεσίες που προσφέρει η συμβασιούχος νοσηλεύτρια είναι εξαιρετικά πολύτιμες σε ένα Ιατρείο, τη μοναδική δομή υγείας του νησιού μας, που βρίσκεται σε ετοιμότητα 24ωρες το 24ωρο! Κατόπιν των ανωτέρω:

Σας καλούμε να “κοιτάξετε” και τη ΣΙΦΝΟ!!! 

Σας καλούμε να δρομολογήσετε ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων του Ιατρείου μας, όπως αυτά έχουν αναλυτικά διατυπωθεί στο υπ’ αρ. πρωτ. 244/21.1.2020 έγγραφό μας καθώς και στο από 1771/13.5.2Ο20 υπόμνημα του Δήμου και φορέων της Σίφνου και έχουν υποβληθεί τόσο κατά τη συνάντησή σας με τον υποδιοικητή της 2ης ΔΥΠΕ (από το Νοέμβριο του 2019) και με το Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας (στα τέλη Ιουλίου) όσο και με τη Διοίκηση της 2 ης ΔΥΠΕ σε συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες μας.» 

Κατόπιν των παραπάνω,

Ερωτάται ο κ Υπουργός: 

    1. Ποιες πρωτοβουλίες άμεσης ενίσχυσης του Πολυδύναμου Ιατρείου Σίφνου με μόνιμο ιατρικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό προτίθεται να λάβει ώστε να καλυφθούν τα κενά και να ικανοποιηθούν οι τρέχουσες, υπαρκτές ανάγκες;

    2.  Εντός ποιου χρονοδιαγράμματος αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα που ταλανίζει και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των σχεδόν 2500 μόνιμων κατοίκων του νησιού, αλλά και τους ελάχιστους ιατρούς και νοσηλευτές που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες περίθαλψης και φροντίδας;

Η ερωτώσα βουλευτής
Φωτεινή Μπακαδήμα "

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 156


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.