Ευχαριστήριο Δήμου Πάρου για την επιτυχημένη επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Μαράθι

Δημοσίευση: 29.09.2020, 16:25

Ο Δήμος Πάρου ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στο ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου 26 Σεπτεμβρίου 2020, στο Μαράθι. Το νησί τέθηκε άμεσα σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης και κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, με αποτέλεσμα η φωτιά να τεθεί εγκαίρως υπό έλεγχο χωρίς να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και σπίτια, τα οποία χωρίς την ανωτέρω κινητοποίηση, θα είχαν καταστραφεί, επισημαίνει ο Δήμος Πάρου. Στο ευχαριστήριο μήνυμά του ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους όσους συνέβαλαν στο δύσκολο έργο της πυρόσβεσης και της επιτυχούς αντιμετώπισης της πυρκαγιάς...

Στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης, επισημαίνει ο Δήμος Πάρου, το οποίο ενέτειναν περαιτέρω τόσο οι δυνατοί άνεμοι όσο και η δυσπρόσιτη ορεινή μορφολογία της περιοχής, συμμετείχαν τα Πυροσβεστικά Κλιμάκιά Πάρου και Νάξου με τη συνδρομή ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου Mi, το τμήμα πολιτικής προστασίας και το προσωπικό του Δήμου Πάρου, και η Δ.Ε.Υ.Α. Π. με ένα μηχάνημα έργου. Καταλυτική ήταν επίσης, η υποστήριξη με εναέρια μέσα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που έστειλε για τον σκοπό της πυρόσβεσης 2 αεροπλάνα τύπου Καναντέρ (Canadair) και ένα ελικόπτερο τύπου Έρικσον (Ericsson). 

Σημειώνεται ακόμη, ότι εξίσου σημαντική ήταν η συμβολή του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, των εθελοντικών ομάδων, όπως της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) Κυλάδων και του κυνηγετικού συλλόγου Πάρου-Αντιπάρου καθώς και η συμμετοχή πολλών πολιτών αλλά και ιδιωτών εθελοντών, που πέφτοντας στη μάχη της κατάσβεσης με τα μέσα που διέθεταν, ενδυνάμωσαν ακόμη περισσότερο την επιτυχία της όλης προσπάθειας ενώ παρέμειναν σε επιφυλακή και πλήρη ετοιμότητα για  όσο διάστημα κρίθηκε επιβεβλημένη η παρουσία τους για λόγους ασφάλειας.  

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος, αναφέρει:  «Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου προς όλους όσους συνέβαλαν στο δύσκολο έργο της πυρόσβεσης και της επιτυχούς αντιμετώπισης της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί της 26ης  Σεπτεμβρίου στη περιοχή του Μαραθίου, για την άμεση αντίδρασή τους, τον ζήλο, την αποφασιστικότητα και την αυταπάρνηση που επέδειξαν, εν μέσω δυνατών ανέμων και αντίξοων συνθηκών που δυσχέραιναν τις προσπάθειές τους. 
Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή, το κοινό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης  και ευαισθησίας, αλλά και η αγάπη για το τόπο μας, μπόρεσαν να κινητοποιήσουν υποδειγματικά κάθε εμπλεκόμενο φορέα, σφραγίζοντας την επιτυχημένη επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς και αποτρέποντας την επέκτασή της προς το κοντινό οικισμό, με τους όποιους κινδύνους που αυτή θα επέφερε.
Ιδιαίτερη μνεία θέλω να κάνω στον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστική Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου, Αρχιπύραρχο Βασίλειος Κοκμοτός για τον άριστο συντονισμό της όλης προσπάθειας και στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πάρου κ. Θανάση Σάμιο, για τον άψογο επιτόπου συντονισμό των δυνάμεων του Δήμου Πάρου, των ιδιωτικών υδροφόρων και των λοιπών εμπλεκομένων στην κατάσβεση της φωτιάς.»

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 154


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.