Υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο για το εμπορικό κρηπίδωμα λιμένα Ερμούπολης

Δημοσίευση: 25.09.2020, 17:47
Τελευταία Ενημέρωση: 25.09.2020, 17:48

Στην προέγκριση υπογραφής σύμβασης με τον ανάδοχο για την κατασκευή του εμπορικού κρηπιδώματος στο λιμάνι της Ερμούπολης, προέβη η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησης του έργου. Ειδικότερα, η ΕΥΔ ενέκρινε το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου «Εμπορικό κρηπίδωμα λιμένα Ερμούπολης», συνολικού προϋπολογισμού 2.912.577,77 ευρώ, ούτως ώστε να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και να ξεκινήσει η υλοποίησή του...
(Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 - 2020»,  στον ¶ξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση βασικών υποδομών» και χρηματοδοτείται  με πόρους που προέρχονται κατά 50% από το Ευρωπαϊκό  Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και κατά 50 % από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Το έργο  αφορά, στην κατασκευή κρηπιδώματος μήκους 197 μ. και ωφέλιμου βάθους -7,00 μ. και στη διαμόρφωση του χερσαίου χώρου όπισθεν αυτού. 

Οι χερσαίοι χώροι που θα κατασκευαστούν θα καλύψουν επιφάνεια 5.000 τ.μ. ενώ επί του κρηπιδώματος θα τοποθετηθούν εξοπλισμός πρόσδεσης, προσκρουστήρες, δίκτυα Η/Μ και φωτισμός.

Η ένταξη και χρηματοδότηση του δεύτερου μεγάλου έργου για το λιμάνι του νησιού, το καθιστά από τα πλέον σύγχρονα και ασφαλή στο Αιγαίο. Πρόκειται για έργο μεγίστης σημασίας, αναπτυξιακού χαρακτήρα, η κατασκευή του οποίου θα αποσυμφορήσει το κεντρικό λιμάνι της Ερμούπολης. 

Η Περιφέρεια, μέσω του ΕΣΠΑ έχει ήδη χρηματοδοτήσει και την αναβάθμιση της ασφάλειας των λιμενικών εγκαταστάσεων της Σύρου (σε όλο το εύρος των λειτουργιών και των παρεχομένων υπηρεσιών τους), με τα πλέον προηγμένα συστήματα ασφαλείας με στόχο τη βελτίωση της παρεχόμενης ασφάλειας και κατά συνέπεια το λιμάνι της Σύρου θα πληροί τις προϋποθέσεις των παγκοσμίων ναυτικών προδιαγραφών για την προσέγγιση της διεθνούς κρουαζιέρας.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 156


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.