Ανοιχτή επιστολή του Διευθυντή ΕΠΑΛ Σύρου προς μαθητές και κηδεμόνες

Δημοσίευση: 24.09.2020, 20:03
Τελευταία Ενημέρωση: 24.09.2020, 20:22

Ο Διευθυντής του ΕΠΑ.Λ Σύρου, Επαμεινώνδας Λέστος, απέστειλε την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, ανοιχτή επιστολή προς μαθητές και κηδεμόνες, στην οποία απαντά στα αιτήματα που έχουν θέσει οι μαθητές ως λόγους της κατάληψης, στην οποία προχώρησαν τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και τους καλεί να επιστρέψουν για μάθημα...
(Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Ακολουθεί η επιστολή:

"Επιστολή προς μαθητές/τριες του ΕΠΑ.Λ Σύρου και προς τους γονείς/κηδεμόνες

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες
Απαντώντας στα αιτήματα που έχετε θέσει ως λόγους της κατάληψης έχουμε να σας επισημάνουμε τα εξής, προσπαθώντας να θέσουμε τέλος σε αυτή τη δυσάρεστη για όλους κατάσταση, ενημερώνοντας παράλληλα και τους γονείς/κηδεμόνες σας:

- Πριν το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, το σχολείο μας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην υγεία και ασφάλεια των μαθητών/τριών, κηδεμόνων και εκπαιδευτικών, φρόντισε για τη διενέργεια προληπτικού διαγνωστικού μοριακού ελέγχου στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, με τα αποτελέσματα να προκύπτουν αρνητικά.
- Έχετε ενημερωθεί από τους εκπαιδευτικούς που μπήκαν στις τάξεις σας και το Δ/ντη για τα μέτρα προστασίας και υγιεινής που πρέπει να τηρούνται στο σχολείο (χρήση μάσκας και αντισηπτικού, πλύσιμο χεριών, αποφυγή συνωστισμού κλπ.)
- Διαμορφώθηκαν ξεχωριστά διαλείμματα από το ΓΕ.Λ για την αποφυγή συνωστισμού, ενώ στα κυλικεία τοποθετήθηκαν αυτοκόλλητες ταινίες στο πάτωμα για τήρηση αποστάσεων.
- Στο σχολείο μας σε αντίθεση με άλλα, όλα τα τμήματα γενικής παιδείας είναι αριθμού μικρότερου των 23 μαθητών, 19-20 μαθητές στη Α’ και Β΄ τάξη και 21-22 στη Γ’ τάξη, καθώς δημιουργήθηκε ακόμη ένα τμήμα γενικής παιδείας, 14 αντί 13 πέρυσι, με τον ίδιο περίπου συνολικό αριθμό μαθητών. Αυτό έγινε για την αποφυγή συνωστισμού, κυρίως στην Α’ και Β’ τάξη που οι ώρες μαθημάτων γενικής παιδείας είναι περισσότερες, εκμεταλλευόμενοι όλα τα περιθώρια διαθέσιμων αιθουσών του σχολείου.
- Ως προς τη χρήση μάσκας, υπενθυμίσουμε ότι είναι υποχρεωτική για όλους (μαθητές/καθηγητές/βοηθητικό προσωπικό) στους εσωτερικούς χώρους και μέσα στις σχολικές αίθουσες βάση νόμου, ενώ πέρα από τα διαλείμματα θα δίνεται η δυνατότητα σε μαθητές/τριες για ολιγόλεπτο διάλειμμα μάσκας.
- Στο σχολείο μας ανέλαβαν υπηρεσία και εργάζονται 2 καθαρίστριες με πλήρες ωράριο για τη διαρκή και σχολαστική απολύμανση-καθαριότητα των χώρων, από την αρχή της χρονιάς.
- Στο σχολείο υπάρχει πυρασφάλεια, τόσο στις αίθουσες όσο και τα εργαστήρια, που ανανεώνεται κάθε χρόνο από το Δήμο.
- Ως προς τη συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων και υποδομών, έχουν γίνει ήδη 2 αντίστοιχα έγγραφα αιτήματα προς τις Τ.Υ του Δήμου (το πρόσφατο τέλη Αυγούστου) για επισκευή-συντήρηση σε πορτοπαράθυρα, σοβάδες, χρωματισμούς, ηλεκτρικά, αθλητικές εγκαταστάσεις.
- Έχει δρομολογηθεί σε συνεργασία με τον τομέα πληροφορικής η επέκταση του internet σε όλες τις αίθουσες του ΕΠΑ.Λ για αναβάθμιση της διδασκαλίας με χρήση ΤΠΕ.
- Επιπλέον θα γίνει άμεσα προμήθεια νέου αθλητικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής σύμφωνα με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.
- Τα τελευταία χρόνια το σχολείο εκσυγχρονίζεται διαρκώς σε Η/Υ και εργαστηριακό εξοπλισμό.

Όπως γνωρίζετε και ήδη έχετε ενημερωθεί η κατάληψη σχολικού χώρου και η παρακώλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι ποινικό αδίκημα και τιμωρείται ακόμη και αυτεπάγγελτα από τον εισαγγελέα, ιδιαίτερα αν παρατηρείται συνωστισμός και δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, η χρήση μάσκας κλπ. Οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης που επιθυμούν να συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις χάνουν πολύτιμο μαθησιακό χρόνο. Επιπλέον σχολική κατάληψη που διαρκεί πάνω από 3 ημέρες, αναπληρώνεται με μαθήματα σε αργίες, γιορτές, Σάββατα, επέκταση σχολικού έτους, υποχρεωτικά. Τέλος, αυξάνεται η πιθανότητα της υποχρεωτικής σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης για όλους/ες σας. Εμείς προσπαθούμε να επιλύσουμε τα ζητήματα με παιδαγωγικό και δημοκρατικό τρόπο. Ήδη την ημέρα του Αγιασμού σας ανακοινώσαμε ότι χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση, τη δική σας αλλά και των γονέων σας, για να τηρήσουμε όλοι με προσοχή τις συνθήκες υγιεινής και ασφαλείας που προβλέπουν τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα και να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τους κινδύνους, καθώς οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε γιατροί ή νοσηλευτές και πολλοί από εμάς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Καθώς λοιπόν τα περισσότερα βασικά αιτήματά σας έχουν ήδη ικανοποιηθεί ή πρόκειται να ικανοποιηθούν, σας καλούμε να σταματήσετε τώρα την κατάληψη και να προσέλθετε στις τάξεις για μάθημα που είναι και ο σκοπός που βρίσκεστε στο σχολείο. Εμείς ως σύλλογος καθηγητών ΕΠΑ.Λ υποσχόμαστε να βοηθήσουμε στην πραγματοποίηση των αιτημάτων σας για τη βελτίωση του σχολείου και της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως άλλωστε κάνουμε πάντα και αποτελεί προτεραιότητά μας, με το σχολείο ανοικτό. Αλλιώς συνεχίζοντας την κατάληψη, χάνετε το δίκιο σας και το μόνο που πετυχαίνετε είναι χάσιμο πολύτιμων μαθησιακών ωρών που κάποια στιγμή τη φετινή χρονιά θα αναπληρωθούν υποχρεωτικά, ενώ παράλληλα διακινδυνεύετε την υγεία σας, την υγεία των γονιών σας, των φίλων σας και των καθηγητών σας.

Εκ μέρους του Συλλόγου Καθηγητών ΕΠΑ.Λ Σύρου
Ο Διευθυντής
Επαμεινώνδας Λέστος
ΠΕ82 Μηχανολόγος "

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 187


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.