Ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων δηλώνει διαθεσιμότητα για ενημέρωση στα σχολεία

Δημοσίευση: 19.09.2020, 21:16

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούνται οι πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Unicef, τα Υπουργεία για την υγεία και την εκπαίδευση, τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων, που δηλώνει τη συμπαράσταση και τη διαθεσιμότητά του στο έργο των εκπαιδευτικών και εύχεται καλή σχολική χρονιά. Παράλληλα, ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων, έχει έρθει σε επικοινωνία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Κυκλάδων καθώς και με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου, ώστε να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα διαδικτυακών ενημερώσεων σε όλες τις σχολικές δομές των Κυκλάδων...

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων, αναλυτικά, σημειώνει:

"Αγαπητοί μας συμπολίτες,

Κάτι σημαντικό που μάθαμε στην πανδημία είναι ο ουσιαστικός ρόλος των εκπαιδευτικών στην συνέχιση της καθημερινότητας. Με την έναρξη των σχολείων, πολλά εξαρτώνται από τους εκπαιδευτικούς για να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά θα μπορούν να εκπαιδευτούν σε ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον, αλλά και να αναπληρώσουν γνώσεις και ικανότητες που μπορεί να έχουν χαθεί.

Οι εκπαιδευτικοί, γνωρίζοντας τα επιστημονικά δεδομένα, θα μπορούν να προστατεύσουν τους ίδιους και τους μαθητές τους. Πρέπει να είναι ενήμεροι για ψευδείς πληροφορίες και μύθους σχετικά με το COVID-19 που τροφοδοτούν φόβους και στιγματισμό.

Οι μαθητές πρέπει να κατανοήσουν τί επιβάλλεται ώστε να μπορούν να ακολουθούν τους κανόνες και τις οδηγίες.

Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να ακούνε τις ανησυχίες και τις ιδέες των παιδιών και να τις απαντούν με τον κατάλληλο για την κάθε ηλικία τρόπο.

Είναι σημαντικό να συζητιούνται οι διαφορετικές αντιδράσεις και να γίνεται κατανοητό ότι αυτές είναι φυσιολογικές αντιδράσεις σε μία αφύσικη και πρωτόγνωρη κατάσταση.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούνται οι πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Unicef, τα Υπουργεία για την υγεία και την εκπαίδευση.

Μένοντας ενήμεροι για την κατάσταση και ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών της δημόσιας υγείας προστατεύουμε την υγεία και ευημερία τη δική μας και των γύρω μας.

Το τρίπτυχο: Αποστάσεις – Μάσκες - Καλή υγιεινή χεριών και επιφανειών, είναι η ασπίδα μας ενάντια στον ιό.

Συμβάλουμε έτσι, αποφασιστικά, στον περιορισμό της μετάδοσης και των συνεπειών της νόσου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων, σύμφωνα με την απόφαση της διάσκεψης των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας που έγινε την 12/09/2020 υπο την προεδρία του Π.Ι.Σ, έχει έρθει σε επικοινωνία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Κυκλάδων καθώς και με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου, ώστε να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα διαδικτυακών ενημερώσεων σε όλες τις σχολικές δομές των Κυκλάδων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων δηλώνει τη συμπαράσταση και τη διαθεσιμότητά του στο έργο των εκπαιδευτικών και εύχεται καλή σχολική χρονιά."

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 132


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.