Νέα επιστολή προς Βορίδη για την αδειοδότηση της συγκομιδής σταφυλιών στα νησιά

Δημοσίευση: 16.09.2020, 20:46
Τελευταία Ενημέρωση: 16.09.2020, 20:49

Σε επιτακτικό τόνο, λόγω της σοβαρότητας του προβλήματος, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου, Φιλήμονας Ζαννετίδης, διαμαρτύρεται στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την καθυστέρηση ενεργοποίησης της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών, που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να προχωρήσουν σε απόσταξη ενώ παράλληλα η καθυστέρηση αυτή καταστρέφει τα σταφύλια και την παραγωγή.
(Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Ο αντιπεριφερειάρχης παρακαλεί τον υπουργό για άμεση προσωπική παρέμβαση, αφού του εξηγεί πως η διαδικασία είναι προγραμματισμένη σε ετήσια βάση χωρίς ιδιαιτερότητες. 

Το πλήρες κείμενο της νέας επιστολής του Φιλήμονα Ζανετίδη προς το Μάκη Βορίδη, που τη χαρακτήρισε ως εξαιρετικά επείγουσα, έχει ως εξής: 

«Καθυστέρηση στην Διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής Δηλώσεων συγκομιδής.

Κύριε Υπουργέ,
Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. Πρωτ 43/10.09.2020 επιστολής μας όπου εξηγήσαμε τους λόγους ανάγκης επίσπευσης της διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής Δηλώσεων Συγκομιδής αμπελουργικών προϊόντων, με έκπληξη μας και παρά της διαβεβαιώσεις που λάβαμε ότι θα ενεργοποιηθεί μέχρι την 15/9/2020, η διαδικασία δεν λειτουργεί μέχρι και σήμερα 16/09/2020. Ήδη οι αμπελουργοί είναι απεγνωσμένοι καθώς η καθυστέρηση της απόσταξης έχει ως αποτέλεσμα την σημαντική υποβάθμιση των στεμφύλων λόγω οξείδωσης, και κατ’ επέκταση το απόσταγμα προβλέπεται να είναι κακής ποιότητας. Επιπλέον πολλοί παραγωγοί μας ενημέρωσαν διαμαρτυρόμενοι ότι  αναγκάστηκαν τα πετάξουν τα στέμφυλα καθώς είχαν πλέον καταστεί ακατάλληλα.
Παρακαλούμε για την άμεση έναρξη της διαδικασίας, που ήδη έχει καθυστερήσει από αυτήν που έχει προγραμματιστεί, πριν το σύνολο του αποστάγματος που παράγεται από τους διήμερους αποσταγματοποιούς καταστεί κάκιστης ποιότητας αναγκάζοντας τους παραγωγούς να πετάξουν την παραγωγή τους. 
Σε μια εποχή που ο κλάδος της αμπελουργίας είναι από τους πλέον πληττόμενους λόγω της πανδημία του COVID-19, είναι ιδιαίτερα λυπηρό απλές και προγραμματισμένες διοικητικές διαδικασίες, για τις οποίες την αρμοδιότητα έχει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να καθυστερούν αδικαιολόγητα αποτελώντας αιτία για περεταίρω πρόκληση ζημίας στους αμπελουργούς.  
Κύριε Υπουργέ παρακαλούμε για την άμεση προσωπική σας παρέμβαση, που είμαι σίγουρος πως παρά το φόρτο εργασίας που έχετε, θα φροντίσετε για την διευθέτηση του εν λόγω θέματος.»

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρες



Παρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 165


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.