Σμυριδεργάτες Νάξου: Ζητούν ακρόαση από τον πρωθυπουργό

Δημοσίευση: 14.09.2020, 21:11
Τελευταία Ενημέρωση: 14.09.2020, 21:51

Ο Σύνδεσμος Σμυριδεργατών Νάξου και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων, Απειράνθου, Κορώνου, Σκαδού, Μέσης, Κεραμωτής και Δανακού, επειδή, όπως επισημαίνουν, για δεύτερη συνεχή χρονιά υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στα έξι σμυριδοχώρια της ορεινής Νάξου και αδυνατεί το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος να δώσει λύσεις, απευθύνονται με επιστολή τους στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα δείξει την πρέπουσα κατανόηση και υποβάλλοντας αίτημα για ακρόαση...
Ο πρόεδρος Σμυριδεργατών Νάξου Νίκος Κουμερτάς και ο πρόεδρος Σκαδού Μιχάλης Πάσουλας (Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Ακολουθεί η επιστολή προς τον πρωθυπουργό, με ημερομηνία 12/9/2020, που κοινοποιείται στον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, στους βουλευτές Κυκλάδων, στον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, στο Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και στην Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας:

"ΘΕΜΑ: Η απαράδεκτη κατάσταση για τα θέματα της σμύριδας.

ΑΙΤΗΜΑ: Για ακρόαση πρωθυπουργού.                                                                                            

      Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, επειδή για δεύτερη συνεχή χρονιά υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στα έξη σμυριδοχώρια της ορεινής Νάξου και αδυνατεί το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος να δώσει λύσεις, γι’ αυτό απευθυνόμαστε σε σας ελπίζοντας να δείξετε την πρέπουσα κατανόηση. Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι τα εξής: Για το έτος 2019 δεν έχουν μπει όλοι οι στατήρες κι όλα τα ένσημα στους δικαιούχους σμυριδεργάτες, επειδή με απόφαση της Επιθεώρησης Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος, όσοι είχαν πάνω από 150 στατήρες μεταφέρθηκαν στο Δημόσιο χωρίς επιστροφή! Για αυτό το θέμα, πήραμε την υπόσχεση από τον Γενικό Γραμματέα κ. Αραβώση, για το ότι θα επιστραφούν οι στατήρες και τα ένσημα στους εργαζόμενους σμυριδορύκτες και θα μπουν στο έτος 2019 και με βάση τις καταστάσεις των αρχηγών των ορυχείων, κάτι που όμως δεν έγινε και που πρέπει το συντομότερο να υλοποιηθεί!   

Όσο αφορά το έτος 2020, παρά την υπόσχεση του παραπάνω υπουργείου ότι τα ορυχεία θα ανοίγουν κάθε Ιούνιο, δυστυχώς ακόμα είναι κλειστά! Επίσης πολύ σημαντικό είναι να μας εγκριθούν προς εξόρυξη 7.600 τόνοι για να υπάρχει ολοκληρωμένη ασφάλιση των 240 ενσήμων όπως ανέκαθεν.

Κύριε πρωθυπουργέ, επειδή η σμύριδα είναι η ζωή για τα χωριά μας και οφείλουν την ύπαρξη τους σε αυτήν, αιτούμεθα της άμεσης ακροάσεως σας, διότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τα χωριά μας θα χαθούν από τον χάρτη…  

Με εκτίμηση: 

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σμυριδεργατών Νικόλαος Κουμερτάς                                                

Και οι παρακάτω πρόεδροι από τα έξη σμυριδοχώρια:

Εμμανουήλ Αυγερινός πρόεδρος Κοινότητας Απειράνθου

Γιάννης Κωνσταντάκης πρόεδρος Κοινότητας Κορώνου

Μιχαήλ Πάσουλας πρόεδρος Κοινότητας Σκαδού

Νικήτας Κουτσοκέρης πρόεδρος Κοινότητας Μέσης

Εμμανουήλ Φακίνος πρόεδρος Κοινότητας Κεραμωτής

Εμμανουήλ Βάσιλας πρόεδρος Δανακού "

Newsroom Cyclades Voice

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: Nikoforos έγραψε: 15/09/2020
Konstasv θα σου κάνω το χατίρι και θα υπογράψω ως Malakoforos αφού πρώτα έρθω στα χωριά σας για να σας μετρήσω έναν προς έναν. Έτσι από περιέργεια για να δω πόσοι σμυριδεργάτες μένουν μόνιμα στα ορεινά χωριά και πόσοι όχι. Πιστεύω ότι δεν θα έχεις αντίρρηση. Εξάλλου καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, έτσι δεν είναι?

Ο αναγνώστης: konstasv έγραψε: 15/09/2020
Malakoforos θα 'πρεπε να υπογράφεις.Ξεφτίλισες και το όνομα.

Ο αναγνώστης: Nikoforos έγραψε: 14/09/2020
Για ακροαστικά ακούω και θα σας προτείνω λύσεις που τις έχετε ήδη στα χέρια σας. Καραντίνα λοιπόν, αφέψημα χαμομηλιού ή οποιοδήποτε άλλο βοτάνι, προσευχούλα γιατί οι προφητείες το έχουν προβλέψει πως τα χωριά σας θα αναπτυχθούν. Αυτά για την ώρα νομίζω ότι φθάνουν. ¶αα και μη ξεχνάτε το άσμα: Ζητώ ακρόαση Θεού γιατί ο Θεός (σ.σ. αν υπάρχει) μπορεί να σας ακροαστεί ενώ ο Κούλης χλωμό το βλέπω. Χαιρετίσματα γιατί ενώ είναι έξι τα κάνατε έξη και που να βρέξει, τα κάνατε μούσκεμα. Καλά ξεμπερδέματα!

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 78


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.