Μήνυμα Δημάρχου Θήρας για τη νέα σχολική χρονιά

Δημοσίευση: 14.09.2020, 17:35

Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε όλες τις δυνατές προϋποθέσεις, ώστε η σχολική χρονιά να εξελιχθεί ομαλά σε συνθήκες πλήρους υγειονομικής ασφάλειας και οι μαθητές και εκπαιδευτικοί, νΆ αφοσιωθούν απερίσπαστοι στο έργο τους, επισημαίνει στο μήνυμά του με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Θήρας, Αντώνης Σιγάλας...

Αναλυτικά, το μήνυμα του Δημάρχου Θήρας, Αντώνη Σιγάλα:

Μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες ξεκινά φέτος η νέα σχολική χρονιά.

Η απειλή της εξάπλωσης της μολυσματικής ασθένειας του νέου κωρονοϊού, μας υποχρεώνει ν’ αλλάξουμε πολλά, όχι μόνο ως προς την λειτουργία των σχολείων, αλλά και σε αυτήν ακόμα την τελετή του αγιασμού, για την έναρξη των μαθημάτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία μόνον του Ιερέα και εκπροσώπων των μαθητών και των εκπαιδευτικών, στον αύλειο χώρο του κάθε σχολείου. Στην συνέχεια ο Ιερέας θα επισκεφθεί κάθε τάξη ξεχωριστά.

Θεωρώντας ως ύψιστη προτεραιότητα την προστασία της υγείας των παιδιών μας και των δασκάλων τους και εφαρμόζοντας την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής δεν θα παραστούμε, μολονότι το επιθυμούσαμε, στη φετινή τελετή του αγιασμού στα σχολεία.

Διαβεβαιώνουμε όμως τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς ότι θα είμαστε δίπλα τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, συμπαραστάτες και αρωγοί σε κάθε ανάγκη, σε κάθε αίτημα τους.

Σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές, φροντίζουμε για την συντήρηση των σχολικών εγκαταστάσεων και για την εμφανή σήμανση ,ώστε να γίνεται με ασφάλεια η οδική πρόσβαση των μαθητών στο σχολείο.

Πραγματοποιήσαμε είδη απολυμάνσεις σε όλους τους σχολικούς χώρους και θα συνεχίσουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Διανείμαμε τις προστατευτικές μάσκες που μας έστειλαν, σε όλες τις σχολικές μονάδες και διατηρούμε δικό μας απόθεμα, σε περίπτωση που διαπιστωθούν ελλείψεις.

Θα ενισχύσουμε επιπρόσθετα το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων, με εργαζόμενους τετράμηνης διάρκειας που προσέλαβε ο Δήμος.

Μεριμνούμε, ώστε να καταβληθεί εγκαίρως από τον προϋπολογισμό του Δήμου το επίδομα ενίσχυσης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους διαβίωσης.

Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε όλες τις δυνατές προϋποθέσεις, ώστε η σχολική χρονιά να εξελιχθεί ομαλά σε συνθήκες πλήρους υγειονομικής ασφάλειας και οι μαθητές και εκπαιδευτικοί, ν’ αφοσιωθούν απερίσπαστοι στο έργο τους.

Ευχόμαστε σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, καλή σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο και ελπίζουμε, ότι με τη βοήθεια του Θεού, του χρόνου θα βρεθούμε όλοι μαζί στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 142


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.