Η προετοιμασία στα σχολεία της Νάξου από το Δήμο (ΦΩΤΟ)

Δημοσίευση: 13.09.2020, 17:28
Τελευταία Ενημέρωση: 13.09.2020, 18:37

Η προετοιμασία που απαιτείται για την επάνοδο μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία αποτέλεσε αγώνα δρόμου για τους Δήμους όλης της χώρας. Κι αυτό γιατί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκινά τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και επιμέλεια ειδικότερα όσον αφορά την απολύμανση και την καθαριότητα όλων των χώρων των σχολικών μονάδων. Στα σχολεία της Νάξου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Δημοτικής Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Νίκο Βαθρακοκοίλη, πριν από λίγες ημέρες έγιναν οι τοποθετήσεις προσωπικού καθαριότητας, ενώ παράλληλα εξειδικευμένο συνεργείο έκανε την απολύμανση-απεντόμωση στα σχολεία του νησιού...
Απολύμανση - απεντόμωση στό 2ο Γυμνάσιο Νάξου

Παράλληλα, ήταν σε εξέλιξη και συντηρήσεις, επισκευές και η επιμέλεια σε σχολικές μονάδες.

Συναντήσαμε πριν λίγες ημέρες τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Δημοτικής Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Νίκο Βαθρακοκοίλη, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου, που βάφτηκε εξωτερικά.

Ανάλογες εργασίες, όπως διευκρίνισε ο κ. Βαθρακοκοίλης, γίνονταν και στον εσωτερικό χώρο.

Στο Δημοτικό Σχολείο Γλινάδου επρόκειτο να τοποθετηθεί στην αυλή βιομηχανικό δάπεδο, ενώ οι δυο νέες αίθουσες αναμένεται να είναι έτοιμες περί το τέλος Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον κ. Βαθρακοκοίλη.

Στο Δημοτικό Σχολείο Γλινάδου, εκτός από τις παραπάνω εργασίες κατασκευάστηκαν νέες τουαλέτες, ενώ γίνονται και εργασίες επισκευής όπου αλλού απαιτείται.

Είναι προφανές, πως η συντήρηση, η επιμέλεια και η ανακαίνιση όπου απαιτείται στα σχολικά κτίρια, πρέπει πάντοτε να αποτελούν προτεραιότητα των Δήμων. 

Ο οργασμός εργασιών που είδαμε να είναι σε εξέλιξη στο Δημοτικό Σχολείο Γλινάδου ικανοποιεί ιδιαίτερα, όχι μόνο την τοπική κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου, αλλά όλη τη Ναξιακή κοινωνία.

Επειδή όμως ανάλογες ανάγκες πάντοτε υπάρχουν στα σχολεία, περιμένουμε να επιλύονται χωρίς χρονοτριβή. Γιατί αφορά τα παιδιά όλων μας, που πρέπει να στεγάζονται σε γερά, επιμελημένα και καθαρά σχολικά κτίρια!

Ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο όλα όσα απαιτούνται πρέπει να γίνονται με ακόμη μεγαλύτερη σχολαστικότητα και συχνότητα, όπως άλλωστε απαιτούν και οι σχετικές οδηγίες που έχουν δοθεί στους Δήμους.

Η πρώτη παρτίδα μασκών παραλήφθηκε στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, όπως λέει ο κ. Βαθρακοκοίλης, ενώ όσον αφορά την τοποθέτηση προσωπικού καθαριότητας, μετά από παραίτηση τριών από τις 43 που τοποθετήθηκαν, δημιουργήθηκαν αντίστοιχα κενά, που όπως σημειώνει, θα καλυφθούν.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού καθαριότητας είναι μερικής απασχόλησης.

Εργασίες επρόκειτο να γίνουν και στα σχολικά κτίρια των Μικρών Κυκλάδων.

Δανάη Μαύρου

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 78


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.