Ρόδος: Σε λειτουργία το 70% των 5* ξενοδοχείων

Δημοσίευση: 21.08.2020, 08:58

Θετικό αποτύπωμα για την πορεία της φετινής σεζόν στους τουριστικούς προορισμούς του Νοτίου Αιγαίου -δεδομένων των δύσκολων συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας Covid-19-, αποτελεί ο αυξανόμενος αριθμός των ξενοδοχειακών μονάδων στη Ρόδο που τίθενται σε λειτουργία. Σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου το ποσοστό των ανοιχτών ξενοδοχείων στην αρχή της τουριστικής περιόδου ήταν στο 25%. Ωστόσο η εξέλιξη των διεθνών αφίξεων σε συνδυασμό με τα έγκαιρα προληπτικά μέτρα που εφαρμόστηκαν συνέβαλαν στην αύξηση των ανοιχτών ξενοδοχείων τα οποία πλέον φθάνουν στο 40%.  

Η θετική αυτή μεταβολή συντελέστηκε κυρίως από τα μικρότερης κατηγορίας ξενοδοχεία 1* - 2* - 3*  τα οποία αξιολόγησαν την εξέλιξη της «ιδιόμορφης» περιόδου λόγω των συνεπειών της Covid-19 και αποφάσισαν τη λειτουργία τους έως τις 15 Αυγούστου .  
 
«Έχουμε θετική εξέλιξη σχετικά με τα ανοιχτά ξενοδοχεία. Τα ξενοδοχεία μικρότερης κατηγορίας όπως ήταν αναμενόμενο στην αρχή ήταν πολύ πιο επιφυλακτικά. Ωστόσο  αξιολόγησαν θετικά την εξέλιξη της σεζόν, αλλά και την αποτελεσματικότητα των πρωτοκόλλων λειτουργίας τον Ιούλιο στα ανοιχτά ξενοδοχεία  και έτσι το ποσοστό των εν λειτουργία μονάδων στις κατηγορίες 1*-2*-3* από 10-20% αρχικά, αυξήθηκε στα μέσα Αυγούστου σε 35%», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Μανώλης Μαρκόπουλος.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου ως τις 15 Αυγούστου:
 
    • τα ξενοδοχεία 5* σε λειτουργία ξεπέρασαν το 70%,
    • τα ξενοδοχεία 4*  σε λειτουργία άγγιξαν το 40% (από το 30% στην αρχή της σεζόν),
    • τα ξενοδοχεία 1*-2*-3* σε λειτουργία  ξεπέρασαν το 35% ενώ το ποσοστό κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου κυμαινόταν μεταξύ 10%-20%

Οι εντατικοί μοριακοί έλεγχοι στις πύλες εισόδου, ο μικρός αριθμός εισαγόμενων κρουσμάτων, η σταδιακή αύξηση των διεθνών αφίξεων αλλά και τα μέτρα προφύλαξης της δημοσιονομικής υγείας που εγκαίρως έλαβε η χώρα μας, ήταν οι βασικοί παράγοντες που ενθάρρυναν τη λειτουργία των ξενοδοχείων μεσαίας και μικρότερης κατηγορίας -τα οποία άλλωστε είναι και πιο ευέλικτα-.
 
Το σταδιακό «άνοιγμα» των ξενοδοχείων μικρότερων κατηγοριών εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση και στην τοπική οικονομία καθώς τα καταλύματα αυτά στην πλειονότητά τους δεν είναι all inclusive αλλά λειτουργούν κυρίως με Bed and Breakfast ή Half board. 

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 134


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.