Παρέμβαση Κικίλια για να αρθεί η αδικία σε βάρος της Πάρου ζητά ο Δήμαρχος

Δημοσίευση: 17.08.2020, 12:18
Τελευταία Ενημέρωση: 17.08.2020, 12:54

Την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό των κατοίκων και επιχειρηματιών της Πάρου με αφορμή την εξαγγελία των νέων μέτρων για την αναχαίτιση του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, κι αφορούν το νησί, μεταφέρει στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια με σημερινή επιστολή του ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος. Επειδή τα συγκεκριμένα μέτρα έχουν βάλει στο στόχαστρο την Πάρο, η αβεβαιότητα και ο φόβος έχουν κυριαρχήσει και στους επισκέπτες και στους μόνιμους κάτοικους, επισημαίνει ο κ. Κωβαίος στην ίδια επιστολή. Ενημερώνοντας δε τον υπουργό Υγείας πως η εικόνα που είχαν  από το Κέντρο Υγείας της Πάρου ήταν για λίγα περιστατικά, απευθύνει έκκληση να παρέμβει ώστε να αρθεί το συντομότερο δυνατόν η αδικία σε βάρος της Πάρου... 

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου Πάρου προς τον Υπουργό Υγείας:

"Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Θα ήθελα να σας μεταφέρω την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό των κατοίκων και επιχειρηματιών της Πάρου με αφορμή την εξαγγελία των νέων μέτρων για την αναχαίτιση του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά, κι αφορούν στο νησί μας.

Επειδή τα συγκεκριμένα μέτρα έχουν βάλει στο στόχαστρο την Πάρο, η αβεβαιότητα και ο φόβος έχουν κυριαρχήσει και στους επισκέπτες και στους μόνιμους κάτοικους. Όπως καταλαβαίνετε, πέραν της δημόσιας υγείας απειλούνται η κοινωνική συνοχή του νησιού μας, η αξιοπιστία των τοπικών κλιμακίων υγείας καθώς και η εγκυρότητα των θεσμών. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, προκύπτει η επιτακτική ανάγκη να μας ενημερώσετε άμεσα και αναλυτικά αφενός για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί αφετέρου για τους λόγους τους οποίους τα μέτρα αυτά ήταν απαραίτητο να παρθούν για τη δημόσια υγεία. Ελπίζουμε ότι καταλαβαίνετε τον κίνδυνο που δημιουργήθηκε και ότι θα απαντήσετε το συντομότερο.

Επίσημα, θέλω να σας ενημερώσω ότι η εικόνα που είχαμε  από το Κέντρο Υγείας της Πάρου ήταν για λίγα περιστατικά. 

Προφανώς, δεν είμαστε ειδικοί για να ορίσουμε τα μέτρα που θα ισχύουν για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας, ωστόσο η ιχνηλάτηση των περιστατικών που έχουν αποδοθεί στην Πάρο ώστε να χαρακτηριστούν ότι έχουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID- 19, έγινε με λανθασμένο τρόπο και δεν αποτυπώνει σε καμία περίπτωση την πραγματικότητα. Πιο απλά, όσοι φεύγουν από Πάρο ταξιδεύοντας με το καράβι της γραμμής ή αεροπλάνο και στη συνέχεια βρίσκονται θετικοί στον COVID- 19, δεν αποδεικνύεται ότι προσβλήθηκαν στην Πάρο επειδή είχε αυξημένη επισκεψιμότητα σε σχέση με άλλα νησιά των Κυκλάδων. 

Επιπλέον, το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας κατανοείτε ότι λειτούργησε καταστροφολογικά για το νησί, το οποίο αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αδειάσει από επισκέπτες, προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά στην οικονομία αλλά και στην κοινωνία.

Σας κάνω έκκληση να παρέμβετε ώστε να αρθεί το συντομότερο δυνατόν η αδικία σε βάρος της Πάρου. 

Αναμένοντας τη θετική σας ανταπόκριση. 

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Πάρου 
Μάρκος Ι. Κωβαίος   "  

Το μήνυμα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Πάρο και Αντίπαρο 

«Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID-19 στην Πάρο και την Αντίπαρο. Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς. Ακολουθήστε τα μέτρα προστασίας»

Newsroom Cyclades Voice

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: TAKIS έγραψε: 18/08/2020
ΚΙΚΙΛΙΑΣ = ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ - ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ - ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ(ΧΩΜΑΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ). ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΚΙΛΙΑ......

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 103


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.