Νέες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος στην Αμοργό

Δημοσίευση: 12.08.2020, 11:09

Δύο νέες ξεχωριστές περιβαλλοντικές δράσεις υλοποιούνται αυτή την περίοδο στην Αμοργό στο πλαίσιο της συνεργασία τους Δήμου με το Κοινωφελές Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη. Πρόκειται για το SeaChange Gopa Project και το Share the Amorgos Bag που συνδυάζουν πρωτοτυπία και συμμετοχή πολιτών και επαγγελματιών μέσα από την καθημερινότητά τους...

To «Gopa Project» φροντίζει να μην αποτελούν τα αποτσίγαρα απορρίμματα αλλά τρόπο ψηφοφορίας σε έξυπνα διλήμματα.

Ειδικά σταχτοδοχεία άρχισαν να τοποθετούνται στην Αιγιάλη, στα Κατάπολα, Χώρα, Κάτω Μεριά σε στάσεις λεωφορείων και παραλίες.

Τα ειδικά κουτιά είναι σχεδιασμένα για τη συλλογή αποτσίγαρων, ώστε να απαλλαγούν οι δρόμοι και οι αμμουδιές του νησιού από τη μάστιγα της γόπας.

Η δράση «Share the Bag Amorgos» δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να περιορίσουν τη χρήση πλαστικής σακούλας από την καθημερινότητά τους και να χρησιμοποιούν τις οικολογικές πάνινες τσάντες. Ο Δήμος Αμοργού ξεκίνησε τη διανομή 800 τεμαχίων στους ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ. Τις τσάντες τύπωσε με έξοδά του το Ίδρυμα Λασκαρίδη.

Οι ενδιαφερόμενοι, ντόπιοι και επισκέπτες, μπορούν να πάρουν επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα του προγράμματος από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, δίνοντας δυο (2) ευρώ ως παρακαταθήκη, και να την επιστρέψουν μετά τα ψώνια τους, παίρνοντας πίσω τα χρήματά τους από οποιαδήποτε επιχείρηση συνεργάζεται με το πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται πως στην Αμοργό για δεύτερη συνεχή χρονιά από τους επιχειρηματίες, κατοίκους και επισκέπτες, χρησιμοποιούνται βιοδιασπώμενα ποτήρια τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

«Ο καθένας μόνος και όλοι μαζί μπορούμε να μειώσουμε τα σκουπίδια μας, να μειώσουμε τα πλαστικά μιας χρήσης στην καθημερινότητα μας. Βελτιώνουμε τη ζωή μας αλλάζοντας συνήθειες» δήλωσε η αντιδήμαρχος Πολιτιστικής και Τουριστικής Προβολής, Πόπη Δεσποτίδη, υπεύθυνη συντονισμού και υλοποίησης των δράσεων.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 124


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.