Μαζική η κινητοποίηση των σμυριδεργατών Νάξου - Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Δημοσίευση: 07.08.2020, 11:03
Τελευταία Ενημέρωση: 07.08.2020, 12:06

Μαζική ήταν η συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των σμυριδεργατών Νάξου το πρωί της Παρασκευής 7 Αυγούστου, που ξεκίνησε από το Νοσοκομείο και δια μέσου της οδού Παπαβασιλείου και της παραλιακής οδού κατέληξε στο Δημαρχείο, όπου έξω από το κτίριο επιδόθηκε στο Δήμαρχο, Δημήτρη Λιανό, ψήφισμα διαμαρτυρίας με τα αιτήματα των σμυριδορυκτών του νησιού. Ο πρόεδρος του Σκαδού και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Σμυριδορυκτών Όρμου Λυώνα Νάξου, Μιχάλης Πάσουλας, επισήμανε κατά την παράδοση των αιτημάτων ότι εάν μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη δεν ανοίξουν τα ορυχεία για εξόρυξη θα προβούν σε νέες κινητοποιήσεις, με αποκλεισμό του λιμανιού και των δημοσίων υπηρεσιών...
(Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, παραλαμβάνοντας το ψήφισμα με τα αιτήματα των σμυριδεργατών, επανέλαβε ότι σύσσωμη η δημοτική αρχή και ο ίδιος προσωπικά διεκδικούν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Λιανός, ανακοίνωσε στους συγκεντρωμένους σμυριδεργάτες ότι μετά το Δεκαπενταύγουστο θα διεξαχθεί δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα το Σμυριδικό.

Το ψήφισμα που κατατέθηκε

Κύριος αποδέκτης των αιτημάτων των σμυριδεργατών Νάξου είναι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που έχει τη σχετική αρμοδιότητα και που μέχρι σήμερα δεν έχει ανταποκριθεί στα αιτήματα που έχουν υποβληθεί εγγράφως πριν από λίγο διάστημα, ενώ είχε προηγηθεί και συνάντηση μεγάλης αντιπροσωπείας της Νάξου στο υπουργείο.

Στην κινητοποίηση, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Λεονάρδος Χατζηανδρέου, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μανδηλαράς και πρόεδροι και τοπικοί σύμβουλοι των 6 σμυριδοχωριών της Ορεινής Νάξου.

(Φωτογραφίες: Παναγιώτης Στεργίου)

(Φωτογραφίες: Cyclades Voice)

Newsroom Cyclades Voice

 

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: Nikoforos έγραψε: 10/08/2020
Πραγματικά δεν το κατάλαβα, συγγνώμη για την παρανόηση. Όντως, όλα γίνονται για να μη ερημώσουν τα χωριά από γιαλαντζί σμυριδεργάτες που διαμένουν μόνιμα στις πόλεις!

Ο αναγνώστης: asxetos έγραψε: 10/08/2020
δεν καταλαβες ότι ειρωνεύομαι με το πρόσχημα της μη ερήμωσης των χωριών βγαίνουν στη σύνταξη στα 45. Και ο ιδιώτης θα δουλεύει μέχρι τα 67 και αν....

Ο αναγνώστης: Nikoforos έγραψε: 08/08/2020
Αν θέλετε να μην ερημώσουν τα χωριά, να αποκτήσετε πρώτα αλληλεγγύη μεταξύ σας και να μη λειτουργείτε με φατρίες σαν σέχτα, κατάλαβες? Γνωστά είναι αυτά που συμβαίνουν στα χωριά σας, πολύ γνωστά. Και από που ως που οι ηλεκτρολόγοι και οι μπαρμπέρηδες που διαμένουν στη Χώρα απαλλάσσονταν μέχρι χθες από το ΤΕΒΕ? Η νομοθεσία ήταν ξεκάθαρη, μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι των χωριών που είχαν επαγγελματική δραστηριότητα στα χωριά, έπρεπε να απαλλάσσονται από το ΤΕΒΕ. Μόνοι σας τελειώσατε το σμυριδικό. Σας το ξαναλέω, πλέον δεν πείθετε Κ Α Ν Ε Ν Α Ν.

Ο αναγνώστης: asxetos έγραψε: 08/08/2020
όλοι αυτοι που περιγραφεις (ηλεκτρολόγοι, μπαρμπερηδες, κλπ) ειναι σμυριδεργατες και έτοιμοι για σύνταξη για βαυτο καίγονται για .... να μην ερημωσουν τα χωριά.....

Ο αναγνώστης: Nikoforos έγραψε: 08/08/2020
Εδώ δεν πρόκειται για πορεία των σμυριδεργατών αλλά για πορεία της πανεργατικής Νάξου. Στις φωτογραφίες απεικονίζονται ηλεκτρολόγοι, ψυκτικοί, μπαρμπέρηδες, ταβερνιάρηδες, φορτηγατζήδες και άλλοι πολλοί που δεν μένουν μόνιμα στα ορεινά χωριά. Δεν πείθετε κανέναν και δεν έχετε καμία λαϊκή υποδοχή.- Τουτέστιν: Ρεμούλα + Ρεμούλα = Τρέχα γύρευε!

Ο αναγνώστης: Provo έγραψε: 07/08/2020
Η πλειονότητα όλων αυτών δεν διαμένει στα ορεινά χωριά. Όλα όσα υποστηρίζουν είναι παραμύθια και πλέον δεν πείθουν ούτε τους εαυτούς τους.

Ο αναγνώστης: filotitis έγραψε: 07/08/2020
Το μεγαλύτερο διαχρονικό σκάνδαλο στην ιστορία της ελλάδας. αν ρωτήσεις οι μισοί από αυτοί δεν ξέρουν ούτε που είναι τα σμυριδορυχεία. το όλο θέμα είναι για την ασφάλειά τους και την κονόμα. τα περί ερήμωσης των χωριών .... απλά μπούρδες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 122


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.