Γενική συνέλευση σμυριδεργατών Νάξου πριν την προγραμματισμένη πορεία

Δημοσίευση: 31.07.2020, 15:16

Γενική συνέλευση των σμυριδεργατών Νάξου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Αυγούστου στις 7:30 το απόγευμα στον Πολιτιστικό Σύλλογο στην Απείρανθο, όπως ανακοινώνει ο Σύνδεσμος Σμυριδεργατών. Όπως αναφέρεται, η γενική συνέλευση συγκαλείται λόγω της εκρηκτικής κατάστασης που επικρατεί στα θέματα της σμύριδας και ενόψει της επικείμενης συγκέντρωσης - πορείας στις 7 Αυγούστου...

Ο Σύνδεσμος Σμυριδεργατών Νάξου, καλεί όλους τους σμυριδεργάτες, αλλά και όλους τους πολίτες να είναι άπαντες παρόντες στη γενική συνέλευση την Κυριακή στην Απείρανθο.

Υπενθυμίζεται, ότι στη Γενική Συνέλευση Σμυριδεργατών Νάξου που είχει πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουλίου, ομόφωνα, είχε αποφασιστεί:

Στις 7/8/2020 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10 π.μ. να συγκεντρωθούν όλοι οι σμυριδεργάτες έξω από το Νοσοκομείο Νάξου και να κάνουν πορεία διαμαρτυρίας έως το Δημαρχείο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, όπου και θα καταθέσουν στο δήμαρχο ομόφωνο ψήφισμα με τα αιτήματά τους, προκειμένου να αποστείλει στο αρμόδιο υπουργείο.

Τα αιτήματα των σμυριδεργατών, είναι:                                                 

Α) Να ανοίξουν τα σμυριδορυχεία, όπως και τα περασμένα χρόνια, χωρίς τον όρο περισυλλογή. 

Β) Για το τρέχον έτος 2020 να μας εγκριθούν 7,600 τόνοι, ώστε να έχουμε πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, αλλά και για την μέλλουσα συνταξιοδότησή μας, διότι με τα 75 ένσημα που ξεκίνησε να μας βάζει η κυβέρνηση, δεν θα προφτάσει κανένας σμυριδεργάτης να μπει στην σύνταξη!

Γ) Οι στατήρες σμύριδας που παραδώσαμε στο δημόσιο πέρυσι, να περαστούν τα ένσημα στο έτος 2019 και με βάση τις καταστάσεις των αρχηγών των ορυχείων κι όχι κατά την πρωτοφανή απόφαση της Επιθεώρησης Μεταλλίων Νοτίου Ελλάδος: "Όσοι έχουν πάνω από 150 στατήρες να χαρισθούν στο δημόσιο!!!" 

"Απευθυνόμενοι σε όλους τους σμυριδεργάτες Νάξου και σε όλους τους πολίτες από τα σμυριδοχώρια, τους καλούμε να συμμετέχουν αγωνιστικά άπαντες στην κινητοποίηση μας, που έχει ως γνώμονα να παραμείνουν ζωντανά τα χωριά μας! Επίσης καλούμε σε συμπαράστασή μας, όλους τους φορείς του νησιού μας", επισημαίνει ο Σύνδεσμος Σμυριδεργατών Νάξου.      

Newsroom Cyclades Voice       

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: Provo έγραψε: 31/07/2020
Έτσι για να δυναμώσει το κίνημα, με αποφασιστικότητα και τόλμη, με δουλειά σε όλους του τομείς, με προπαγάνδα. Έτσι παλικάρια για το δικαίωμα, για το δίκιο του εργάτη με 4 ευρώ το καντάρι. Μόνο έτσι αλλάζει η κοινωνία, με πορεία από το Κέντρο Υγείας μέχρι τα γραφεία του Δήμου Νάξου. Του Δήμου Νάξου που η πλειοψηφία και μερικοί πονηροί της μειοψηφίας απαρνήθηκαν τον Μανόλη Γλέζο. Σε αυτό τον μαχαλά θα καταλήξει η πορεία των σμυριγλάδων, για να ακούσει το «σύστημα» αυτά που κάνει ότι δεν ακούει. Εύγε παλικάρια, συνεχίστε έτσι που είναι σέξι που πάει με όλα, και κοστίζει έξη που λέει και ο «δραστήριος» πρόεδρος.

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 116


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.