Φ. Φόρτωμας: Η στοχοποίηση του Π.Ι.Ι.Ε.Τ προσβάλλει την μεγάλη ιστορία και κοινωνική προσφορά του

Δημοσίευση: 29.07.2020, 21:06
Τελευταία Ενημέρωση: 29.07.2020, 21:09

Παρέμβαση για το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. (Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου) έκανε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, στη διάρκεια της ομιλίας του στην ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 29 Ιουλίου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο: «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας». Ο κ. Φόρτωμας έδωσε αιχμηρές απαντήσεις στις ατυχείς και ανακριβείς, όπως τις χαρακτηρίζει, αναφορές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Συρμαλένιου και Φίλη, οι οποίοι ταύτισαν το άρθρο 90 του παραπάνω νομοσχεδίου αποκλειστικά με την περίπτωση του Π.Ι.Ι.Ε.Τ...

Όπως επισημαίνει ο κ. Φόρτωμας, η συγκεκριμένη διάταξη αφορά όλα τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) της Εκκλησίας της Ελλάδος, στα οποία παρέχεται η δυνατότητα να ρυθμίζουν την αποπληρωμή των χρηματικών τους απαιτήσεων με τους οφειλέτες τους (φυσικά και νομικά πρόσωπα).

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπενθύμισε ότι το Π.Ι.Ι.Ε.Τ.  έχει διττό χαρακτήρα και αποστολή, διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα ΝΠΔΔ και εκκλησιαστικά ιδρύματα, δεδομένου ότι αφενός εκφράζει το θρησκευτικό συναίσθημα των ορθοδόξων Ελλήνων και αφετέρου έχει αναπτυχθεί σε πολύμορφο οργανισμό, «Ευαγούς Εθνικού Καθιδρύματος». Πρόσθεσε δε, ότι η Αποστολική Διακονία του Π.Ι.Ε.Τ. είναι νομικό πρόσωπο εκκλησιαστικού δικαίου, πρόεδρος της είναι ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος, το συμβούλιό της ορίζεται από την Εκκλησία και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα ΝΠΔΔ. 

Ο Φίλιππος Φόρτωμας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ευεργετική συνεισφορά του Π.Ι.Ε.Ε.Τ. προς την τοπική κοινωνία, σημειώνοντας ότι το εν λόγω Ίδρυμα επιτελεί σπουδαίο εθνικό, θρησκευτικό και κοινωνικό έργο στο νησί της Τήνου και ανά την Ελλάδα μέσα σε οικονομικά δυσχερείς συνθήκες. «Κάθε στήριξη προς το Ιερό Ίδρυμα γίνεται επ’ ωφελεία της βιωσιμότητάς του και του κοινωνικού συνόλου», είπε στην ομιλία του ο ο βουλευτής Κυκλάδων και κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να σταματήσουν να λοιδορούν το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. και να βάλουν τέλος στις αναφορές σε καθαρά εκκλησιαστικά θέματα, τα οποία δεν αφορούν το εν λόγω νομοσχέδιο και την πολιτική ζωή, αλλά αποκλειστικά την ίδια την Εκκλησία.

«Η οποιαδήποτε δαιμονοποίηση καταστάσεων και προσώπων αποτελεί μέθοδο πολιτικής παραπλάνησης του παρελθόντος, που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματική και ουσιαστική συζήτηση, που αφορά στη διευκόλυνση, λόγω των ιδιαίτερων οικονομικών συγκυριών, όλων αυτών των ιδρυμάτων που το κάθε ένα, από τη δική του πλευρά και πλαίσιο λειτουργίας του, παρέχει έργο ουσιαστικό στις τοπικές κοινωνίες. 
Σε καμία περίπτωση η Εκκλησία δεν θα πρέπει να γίνεται πολιτικό εργαλείο. Η ελληνική πολιτεία και η ορθόδοξη εκκλησία της Ελλάδος οφείλουν να συνεργάζονται προς όφελος του ελληνικού λαού και της ελληνικής κοινωνίας», τόνισε κατά την ομιλία του ο βουλευτής
.

Newsroom Cyclades Voice 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 128


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.