Μ. Χρυσοχοΐδης στη Μύκονο: Σχέδιο για την πάταξη της εγκληματικότητας και της ανομίας στο νησί

Δημοσίευση: 29.07.2020, 08:54
Τελευταία Ενημέρωση: 29.07.2020, 16:44

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε από το απόγευμα της Τρίτης 28 Ιουλίου το νησί της Μυκόνου, όπου και πραγματοποίησε σειρά συσκέψεων. Ψηλά στην ατζέντα του υπουργού ήταν θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας στο νησί, καθώς την ίδια ώρα στελεχώνεται η υπό συγκρότηση Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μυκόνου, στην οποία φέτος το καλοκαίρι θα υπηρετούν περίπου 100 άτομα. Επιπλέον, στις συσκέψεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη τέθηκε και το ζήτημα των αστυνομικών ελέγχων για την πρόληψη κατά του κορονοϊού...
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδηςμε το δήμαρχο Μυκόνου, Κωνσταντίνο Κουκά

Ευρεία σύσκεψη για ζητήματα δημόσιας ασφάλειας, αλλά και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ με τη συμμετοχή του Υπ. Προστασίας του Πολίτη, του Δημάρχου Μυκόνου και εκπροσώπων κρατικών, οικονομικών και κοινωνικών φορέων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων αφού ευχαρίστησαν τον Υπουργό για το ότι ανταποκρίθηκε στο διαχρονικό αίτημα των Μυκονιατών για αυξημένη παρουσία της αστυνομίας επεσήμαναν συγκεκριμένα ζητήματα παραβατικών συμπεριφορών που χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής.

Ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισκέφθηκε τη Μύκονο, με αφορμή τη συγκρότηση της νέας αστυνομικής Υπηρεσίας (αστυνομική υποδιεύθυνση) του νησιού που θα στελεχωθεί συνολικά με 120 νέους αστυνομικούς.

Ο υπουργός πραγματοποίησε αυτοψία στο κτήριο που θα στεγάσει τη νέα υπηρεσία, ενώ στις δηλώσεις του τόνισε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτύξει σχέδιο για την πάταξη της εγκληματικότητας και της ανομίας στο νησί.

Ιδιαίτερο βάρος, όπως τονίστηκε, θα δοθεί στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων με συστηματικούς ελέγχους τόσο των οδηγών όσο και των εταιριών ενοικίασης αυτοκινήτων και δικύκλων.

Σε ότι αφορά στην εγκληματικότητα θα υπάρξουν ενισχυμένα μέτρα και περιπολίες για τον ριζικό περιορισμό των κλοπών , ενώ ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρξει για την εξάρθρωση δικτύων διακίνησης ναρκωτικών.

Σε ότι αφορά στο θέμα του κορωνοϊού, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι η Μύκονος παραμένει μεν ασφαλής από πλευράς covid 19, αλλά οι κίνδυνοι ελλοχεύουν, σε καθημερινή βάση. Ανακοίνωσε συστηματικούς ελέγχους της αστυνομίας σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους διασκέδασης και συναθροίσεων.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: Θα γίνει ό,τι χρειάζεται ώστε είναι να διατηρηθεί το νησί σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.

Ο υπουργός θα επισκεφθεί τη Μύκονο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για να εποπτεύσει την εφαρμογή των αποφάσεων που ελήφθησαν.

Συνάντηση Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με το δήμαρχο Μυκόνου

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης επισκέφθηκε το Δημαρχείο, όπου τον υποδέχθηκε και τον καλωσόρισε στο νησί ο Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Κουκάς.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, υποδέχθηκε τον υπουργό στο Δημαρχείο και τον καλωσόρισε στο νησί, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του που ο κ. Χρυσοχΐδης στηρίζει με πράξεις τη Μύκονο και όσον αφορά τη στελέχωση με πολύ περισσότερους αστυνομικούς, αλλά και για τη σύσταση για πρώτη φορά Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης στο νησί.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς τόνισε ότι:

«Από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του ο κ. Χρυσοχοΐδης αντιμετώπισε με ενδιαφέρον την έκκλησή μας για ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας. Σήμερα ανταποκρινόμενος στην πρόσκλησή μας επισκέφθηκε το νησί και είχαμε  μια πολύ παραγωγική και ουσιαστική συζήτηση  με τους εκπροσώπους των κρατικών και συλλογικών φορέων του νησιού. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί βλέπουμε ότι για πρώτη φορά η Πολιτεία είναι παρούσα με συγκεκριμένες πράξεις και έργα. Επιτέλους στη Μύκονο δημιουργείται αστυνομική υποδιεύθυνση που θα στελεχωθεί από επιπλέον 120 αστυνομικούς και θα συμβάλλει στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στο νησί.

Σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας είμαστε από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και στηρίζουμε έμπρακτα το Κέντρο Υγείας. Σε κάθε περίπτωση εκτιμούμε ότι  εάν διατηρηθεί η καλή διεθνή  εικόνα της χώρας και του νησιού θα υπάρχουν και προφανή οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη.

Ελπίζουμε όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί να επιδείξουν τα αντανακλαστικά και το ενδιαφέρον του Υπουργού και να στηρίξουν στην πράξη το νησί, που αποτελεί ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς και προβάλει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό».

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 87


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.