Συμμετοχικό εργαστήριο αξιολόγησης του Μεταφορικού Ισοδύναμου από το Επιμελητήριο Κυκλάδων

Δημοσίευση: 21.07.2020, 15:52
Τελευταία Ενημέρωση: 21.07.2020, 16:01

Συμμετοχικό εργαστήριο αξιολόγησης του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου διοργάνωσε τη Δευτέρα 20 Ιουλίου το Επιμελητήριο Κυκλάδων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Στο εργαστήριο κλήθηκαν και συμμετείχαν οι εκπρόσωποι επιχειρήσεων προκειμένου να μεταφέρουν την εμπειρία τους και τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει από την εφαρμογή του μέτρου. Στόχος του εργαστηρίου ήταν καταρχάς να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την αξιολόγηση της εφαρμογής του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου από τους χρήστες, πολίτες και επιχειρήσεις...

Ακολούθησε συζήτηση με όλους τους συμμετέχοντες, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε σχολιασμός και ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας, εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις κατά τη διαδικασία εφαρμογής του μέτρου και διατυπώθηκαν από όλους τους συμμετέχοντες προτάσεις βελτίωσης των διαδικασιών προκειμένου το μέτρο να γίνει αποδοτικότερο.

Σχετικά με το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος, δήλωσε πως από την πρώτη στιγμή το Επιμελητήριο Κυκλάδων συμμετείχε στις εργασίες για τον σχεδιασμό του παρέχοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Πρόκειται για ένα μέτρο που σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σε νησιωτική περιοχή σε όλη την Ευρώπη και σε αυτόν ακριβώς τον πιλοτικό του χαρακτήρα οφείλονται οι αδυναμίες και τα προβλήματα στην εφαρμογή του, που αναφέρθηκαν διεξοδικά στο εργαστήριο.

Επισήμανε δε, πως το Επιμελητήριο Κυκλάδων θα συλλέξει και θα καταγράψει εκ νέου όλες τις αδυναμίες του μέτρου σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις και θα κάνει άμεση παρέμβαση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την επίλυσή τους.

Από την πλευρά της η Επιστημονική Υπεύθυνη του Έργου, καθηγήτρια Μαρία Λεκάκου, ανέφερε πως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα αποτελέσματα του εργαστηρίου για τη βελτίωση και την μεγιστοποίηση των οφελών που μπορούν να προκύψουν από την ορθή χρήση του για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες των νησιών. 

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 126


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.