Συνεχίζεται η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας από το Δήμο Μυκόνου για την προστασία από το SARS-CoV 2

Δημοσίευση: 08.07.2020, 15:47
Τελευταία Ενημέρωση: 15.07.2020, 16:58

Συνεχίζεται η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας από το Δήμο Μυκόνου με την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού για την προστασία από τον SARS-CoV 2 και διπλασιάζεται το επίδομα σίτισης και στέγασης για το νοσηλευτικό προσωπικό. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται στις 102.000,00 ευρώ και περιλαμβάνει, αυτόματο μοριακό αναλυτή, θάλαμο κάθετης νηματικής ροής, κλίνες, εξεταστικά κρεβάτια, τρόλεϊ φαρμάκων και λοιπό νοσοκομειακό εξοπλισμό...
Μοριακός αναλυτής

Στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας ο Δήμος Μυκόνου θα παρέχει επιπλέον ιατρικό εξοπλισμό στο  Κέντρο Υγείας και διπλασίασε το επίδομα σίτισης και στέγασης για το νοσηλευτικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα, με ομόφωνες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής κατόπιν μελετών της Τεχνικής Υπηρεσίας αποφασίστηκε η προμήθεια ενός αυτόματου μοριακού αναλυτή, συλλεκτών δείγματος και των αντιδραστηρίων, ενός Βιντεολαρυγκοσκόπιου με λάμες και μιας φυγόκεντρου μικροαιματοκρίτη για την εξέταση SARS-CoV2 ύψους 69.803,40 ευρώ.

Επίσης εγκρίθηκε μελέτη ύψους 7,688,00 ευρώ για την αγορά θαλάμου κάθετης νηματικής ροής και δύο (2) συσκευών UPS, που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του αυτόματου μοριακού αναλυτή.

Επιπλέον, δεδομένων των γενικών προληπτικών μέτρων και προκειμένου να είναι πλήρως προετοιμασμένο το Κέντρο Υγείας, ενισχύθηκε ο νοσοκομειακός εξοπλισμός με την αγορά έξι (6) κλινών, τεσσάρων (4) κομοδίνων με αποσπώμενη τραπεζοτουαλέτα, ενός (1) φορείου, τριών (3) εξεταστικών κρεβατιών, πέντε (5) τρόλεϊ φαρμάκων, ενός (1) λεκανοστάτη, τριών (3) σκαλοπατακίων και ενός (1) τροχήλατου ακάθαρτου ιματισμού, συνολικού ύψους 24,316,40 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Μυκόνου αναγνωρίζοντας τη σημαντική συνεισφορά των νοσηλευτών του Κέντρου Υγείας  αποφάσισε το διπλασιασμό του εφάπαξ ποσού, που παρέχεται για την κάλυψη αναγκών σίτισης και στέγασης και δεσμεύεται ότι ανάλογες ανακοινώσεις θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον και για το ιατρικό προσωπικό.

Σε σχετική δήλωση ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, τόνισε: «Η ουσιαστική και διαχρονική στήριξη του Κέντρου Υγείας, αλλά και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αποτελεί μια αδιαπραγμάτευτη επιλογή της Δημοτικής μας αρχής. Μια επιλογή για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας, αλλά και στους επισκέπτες μας. Ειδικά τους τελευταίους τέσσερις μήνες και με στόχο τη μέγιστη θωράκιση απέναντι στην πανδημία έχουμε ενισχύσει ακόμα περισσότερο το Κέντρο Υγείας με το απαραίτητο ιατρικό και υγειονομικό εξοπλισμό. Με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση συνεχίζουμε την προσπάθεια αυτή και προγραμματίζουμε και επιπλέον δράσεις για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας».

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 104


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.