Στη θωράκιση των δομών υγείας των νησιών θέτουν το σύνολο του προϋπολογισμού τους οι Εντεταλμένοι Πολιτισμού και Αθλητισμού Δωδεκανήσου

Δημοσίευση: 06.07.2020, 20:21
Τελευταία Ενημέρωση: 06.07.2020, 20:24

Συνεργασία με τους Εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους Πολιτισμού και Αθλητισμού Δωδεκανήσου, Κάλλιστο Διακογεωργίου και Νίκο Νικολή αντίστοιχα, είχε τη Δευτέρα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος. Σε μια περίοδο που η συνεχής λήψη μέτρων για την πανδημία θέτει εν αμφιβόλω την δυνατότητα προγραμματισμού και διοργάνωσης εκδηλώσεων, πρώτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας, τονίστηκε...

Στη διάρκεια της συνάντησης, όπου συζητήθηκαν οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας Covid – 19 και κατά πόσον επηρεάζουν τον προγραμματισμό πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων και γεγονότων, οι δύο Εντεταλμένοι ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για την απόφασή τους,  το σύνολο του προϋπολογισμού τους που προοριζόταν για την διοργάνωση και στήριξη εκδηλώσεων, να διατεθεί αποκλειστικά στην ενίσχυση της υγειονομικής θωράκισης όλων των δομών υγείας, όλων  των νησιών, Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και ΠΠΙ, που υπό τις νέες συνθήκες αποτελεί πλέον πρώτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.

Είναι δε αυτονόητο, όπως σημειώνεται, ότι το τοπίο, όσον αφορά την δυνατότητα προγραμματισμού και εκτέλεσης εκδηλώσεων παραμένει θολό και αβέβαιο και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει σταθερή βάση για να προγραμματιστεί η οποιαδήποτε εκδήλωση, αφού ο οποιοσδήποτε προγραμματισμός τίθεται σε αμφισβήτηση από τυχόν μέτρα, τα οποία δεν μπορούν να προβλεφθούν ως προς τον χρόνο εξαγγελίας τους. 

Για την απόφαση των Εντεταλμένων Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε:

“Ευχαριστώ τους Εντεταλμένους Πολιτισμού και Αθλητισμού Δωδεκανήσου, Κάλλιστο Διακογεωργίου και Νίκο Νικολή για την διάθεση του προϋπολογισμού που ο καθένας διαχειριζόταν, στον αγώνα για την θωράκιση της δημόσιας υγείας. Η στήριξη της Περιφέρειας στους δύο τομείς είναι δεδομένη, με την διοργάνωση και ενίσχυση δεκάδων εκδηλώσεων ετησίως, όμως, ο φετινός προγραμματισμός τινάχθηκε στον αέρα διότι η συνεχής παρακολούθηση της κατάστασης που αφορά στην πανδημία, με την ανακοίνωση μέτρων που δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν εκ των προτέρων. Αυτό που τώρα προέχει είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας”.

Σε κοινή δήλωσαν προέβησαν και οι δύο Εντεταλμένοι, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κάλλιστος Διακογεωργίου και Νίκος Νικολής:

“Η αφοσίωση με την οποία τα προηγούμενα χρόνια έχουμε στηρίξει τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό των νησιών μας, μέσα από τη στήριξη και συνδιοργάνωση δεκάδων εκδηλώσεων, παραμένει στρατηγικός μας στόχος, ο οποίος στην παρούσα περίοδο μπαίνει κάτω από την απόλυτη προτεραιότητα της προάσπισης της δημόσιας υγείας. Με το σύνολο των αντίστοιχων εκδηλώσεων να βρίσκεται σε επισφάλεια, αποφασίσαμε την διάθεση του προϋπολογισμού μας που γι΄ αυτόν τον σκοπό προοριζόταν, στον μεγάλο, καθημερινό αγώνα που δίνει η Περιφέρειά μας, για την ενίσχυση με εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό όλων των δομών υγείας όλων των νησιών μας. Θα επιστρέψουμε, όταν με το καλό νικήσουμε τον αόρατο εχθρό που μας έχει βάλει όλους σε αγωνία”

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 182


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.