Μαζική συμμετοχή των ανέργων ξενοδοχοϋπαλλήλων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο

Δημοσίευση: 03.07.2020, 20:01
Τελευταία Ενημέρωση: 03.07.2020, 20:18

Με δυναμική συμμετοχή και αγωνιστικό παλμό, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή λίγο μετά τις 7 το απόγευμα η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ανέργων ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου, την οποία συγκάλεσε το Εργατικό Κέντρο της Ρόδου και το Σωματείο των Ξενοδοχοϋπαλληλων, διεκδικώντας έτσι την έμπρακτη «θωράκιση» του κλάδου τους από την πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση που πλήττει και την περιοχή...

Η πλατεία ανάμεσα στο Δήμο και την Περιφέρεια άρχισε να γεμίζει από νωρίς, από εκατοντάδες πολίτες που έσπευσαν εκεί «για να διεκδικήσουν πίσω τη ζωή και τα όνειρά τους», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ένα από τα δεκάδες πανό που κρατούσαν. Πολλοί πολίτες επίσης έσπευσαν εκεί εκφράζοντας με δυναμικό και απόλυτο τρόπο τη συμπαράστασή τους στον αγώνα και την αγωνία χιλιάδων οικογενειών του νησιού.

Σύσσωμη αυτή τη φορά η συνδικαλιστική ηγεσία του τόπου μας,  παραβρέθηκε στη συγκέντρωση αυτή, δίνοντας έτσι ισχυρό "παρών" για τις προθέσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Πρώτος στους εκατοντάδες συγκεντρωμένους μίλησε  ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου, Νίκος Τριπολίτης,  ενώ ακολούθησαν ο πρόεδρος του σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων,  Θανάσης Σταμούλης, το Μέλος της Ομοσπονδίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μιχάλης Τσουρούτης, ο πρόεδρος του ΕΚΡ, Παναγιώτης Εγγλέζος, ενώ μέσω τηλεφωνικής γραμμής τους συγκεντρωμένους χαιρέτισε και ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας τους, μεταφέροντας θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό.

«Η κοροϊδία έχει φτάσει στο απροχώρητο» – επισήμαναν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, ενώ τονίστηκε ότι σύσσωμη η τοπική κοινωνία πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παρατεταμένη και απρόβλεπτη κρίση που έχει «γονατίσει» χιλιάδες οικογένειες και στη Ρόδο.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν  να διασφαλιστεί τώρα το εισόδημα όλων των εργαζομένων στον τουρισμό, να ενταχθούν όλοι στο μηχανισμό στήριξης χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις ως το τέλος Οκτώβρη με βάση τον κλαδικό τους μισθό.

Στη συνέχεια ένταξη στο επίδομα ανεργίας, ύψους 600 ευρώ, χωρίς καμία προϋπόθεση και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία τους.

- Απαλλαγή από τα δημοτικά και κάθε είδους άλλα τέλη, αναστολή πληρωμής και απαγόρευση διακοπής σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, ίντερνετ, για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση.

- Πάγωμα δανείων και απαγόρευση πλειστηριασμών για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Ο Παναγιώτης Εγγλέζος έδωσε το στίγμα του αγώνα

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, Παναγιώτης Εγγλέζος, που έκλεισε τις ομιλίες στη συγκέντρωση, υπογράμμισε ότι αυτή η κρίση αφορά ολόκληρη την κοινωνία κι όχι μόνο τον κλάδο των εργαζόμενων στα ξενοδοχεία. Κάλεσε σε μαζική συμμετοχή και συσπείρωση όλο τον κόσμο και υπογράμμισε:

«Μας έχουν προγραμματίσει να ζήσουμε μέχρι τον Αύγουστο. Δεν θα τους περάσει. Κανείς δεν θα μείνει μόνος του. Αν είμαστε όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

Από τα δέκα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν, το μισό αφορά εμάς κι αυτό θέλει δέκα διευκρινιστικές εγκυκλίους! Ο αγώνας συνεχίζεται", κατέληξε ο κ. Εγγλέζος.

πηγή: rodiaki.gr

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 82


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.