Σημαντική μείωση στην τιμή παραχώρησης παραλιών στη Ρόδο

Δημοσίευση: 29.06.2020, 11:05

Εν μέσω των πρωτόγνωρων συνθηκών που ισχύουν τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο η Δημοτική Αρχή Ρόδου καταβάλλει κάθε προσπάθεια, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της να ανακουφίσει τους κλάδους των επαγγελματιών που ζουν από τον τουρισμό, όπως εκείνους που δραστηριοποιούνται στις παραλίες του νησιού...
(Φωτογραφία αρχείου Cyclades Voice)

Στο πλαίσιο αυτό, το πρώτο που αποφασίστηκε, μετά από την έκτακτη Οικονομική Επιτροπή που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, είναι η σημαντική μείωση του αντιτίμου εκμετάλλευσης των παραλιών, σε ποσοστό μάλιστα που θα υπερβαίνει το 60%! Σημειώνεται, βέβαια, ότι αυτό θα ισχύσει για τη φετινή σεζόν και ότι σταδιακά από του χρόνου το αντίτιμο θα αυξάνεται, ανάλογα με την πορεία των πραγμάτων. Μετά την παραπάνω απόφαση, ο Δήμος βρίσκεται εν αναμονή της έγκρισης των τιμών από την ΚΥΔ και έτσι οι δημοπρασίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν αρχές Ιουλίου, το αργότερο μέχρι τις 15 του μηνός αυτού, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Εξυπακούεται ότι η καθυστέρηση που υπήρξε φέτος έχει να κάνει με την πανδημία και το άνοιγμα αυτής της πρωτόγνωρης σεζόν. Η παραχώρηση των παραλιών στους ενδιαφερόμενους θα γίνει για τρία χρόνια.

Τα πόστα, όπως κάθε χρόνο, θα «απλωθούν» σε όλες τις παραλίες που διαχειρίζεται ο Δήμος, δηλαδή από το «Έλλη» μέχρι την Ιξιά και την Ιαλυσό, το «Ζέφυρος», την Αγία Μαρίνα, το Sunwing, το Φαληράκι, την Καλλιθέα, τις «Αμμούδες» και το «Άντονι Κουίν». Ακόμη, στην Κρεμαστή, τις Φάνες, τον Μονόλιθο και βέβαια την Τσαμπίκα.

Όπως λέει ο κ. Στάμος, η αντιμετώπιση του θέματος από τον Δήμαρχο γίνεται σε ανθρώπινο επίπεδο. Μάλιστα, εκείνο που φέρεται να έχει πει ο κ. Καμπουράκης, δίνοντας το στίγμα στους συνεργάτες του, είναι ότι «ο Δήμος δεν είναι εισπρακτικός μηχανισμός να επιδιώκει να βγάζει χρήματα, αλλά πρέπει να παρέχει στους πολίτες το δικαίωμα της αξιοπρεπούς επιβίωσης και της αξιοπρεπούς προσφοράς υπηρεσιών».

»Τι να το κάνω εγώ-είπε ακόμη ο κ. Καμπουράκης, σύμφωνα με τον κ. Στάμο-να γονατίσω τον ομπρελά και να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί ο κόσμος». Μάλιστα, ο Δήμαρχος δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στην πλέον κοσμική παραλία της Ρόδου, αυτήν του «Έλλη», λέγοντας ότι αποτελεί το κόσμημά μας και έχουμε υποχρέωση να τη διαφυλάξουμε, να την αναδείξουμε και να κάνουμε αυτή την παραλία να λάμπει.
Όπως τόνισε προς τους συνεργάτες του, όταν μπαίνουν οι επισκέπτες με ένα κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι την παραλία αυτή αντικρίζουν πρώτα και πρέπει να είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ρόδος.

πηγή: rodiaki.gr

Δείτε επίσης

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 152


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.