Μονογυιού: Το σύνθετο πρόβλημα που ταλανίζει τη Νάξο και τους εργαζόμενους της σμύριδας πρέπει να λυθεί και θα λυθεί

Δημοσίευση: 28.06.2020, 10:19
Τελευταία Ενημέρωση: 28.06.2020, 10:34

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου η Κατερίνα Μονογυιού, βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, συμμετείχε σε συνάντηση των εκπροσώπων σμυριδεργατών Νάξου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την ασφάλιση και το σμυριδεργατικό δικαίωμα των εργαζομένων.

Στη συνάντηση που διεξήχθη σε θερμό κλίμα για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα συμμετείχαν: ο Γενικός Γραμματέας φυσικού περιβάλλοντος του Υπουργείου Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, η Διευθύντρια ΣΕΝΕ του Υπουργείου Ελευθεριάδου Σ., ο Πρόεδρος της κοινότητας Κορώνου Κωνσταντάκης Ιωάννης και εκπρόσωποι εργαζομένων σμυριδεργατών Νάξου.

Όπως σημειώνει η κ. Μονογυιού, αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, από τα στελέχη του Υπουργείου τα εξής: Το μέλλον για τη Νάξο είναι η ολική ανάπτυξη της περιοχής με εκμετάλλευση των ορυχείων που είναι επισκέψιμα. Τα ορυχεία για λόγους ασφαλείας, όπως αποφάσισε και έκρινε το Υπουργείο, δεν θα ανοίξουν για φέτος αλλά θα γίνουν εργασίες διαλογής και μεταφοράς με αποτέλεσμα να πάρουν όλα τα ένσημα που δικαιούνται για φέτος οι εργαζόμενοι. Σε σχέση με τα υπερβάλλοντα ένσημα του 2019 θα γίνουν προσπάθειες ώστε να καταβληθούν σε όλους.

Για το χώρο των ορυχείων θα γίνει μελέτη σκοπιμότητας για βιώσιμη ανάπτυξη όλων των εγκαταστάσεων της σμύριδας με κοινωνικό πρόσημο και τουριστική αξιοποίηση σε συνεργασία με το Δήμο Νάξου, τους εργαζόμενους και τοπικούς φορείς.

Η Κατερίνα Μονογιυού στην τοποθέτησή της, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε για τις προσπάθειες του Υπουργείο ώστε να λυθούν αρκετά προβλήματα και ανέφερε ότι αυτό το σύνθετο πρόβλημα που ταλανίζει τους εργαζόμενους της σμύριδας πρέπει να λυθεί και θα λυθεί, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι εξασφαλισμένη η ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων.

Επίσης, η κ. Μονογυιού ανέφερε ότι για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει το τελευταίο διάστημα κατέθεσε αναφορά sτις 27/05/2020 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Newsroom Cyclades Voice

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 101


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.