Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες στις 27- 28 Ιουνίου στην Ανάφη

Δημοσίευση: 26.06.2020, 14:50
Τελευταία Ενημέρωση: 26.06.2020, 15:21

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) στις 27- 28 Ιουνίου στο νησί της Ανάφης. "Συνεχίζουμε τη δράση των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) παντού στην Ελλάδα γεγονός που μας γεμίζει ευθύνη και ελπίδα." Η επόμενή τους στάση θα είναι στο νησί της Ανάφης στις 27-28 Ιουνίου. Η ομάδα των ΚΙΜ αποτελούμενη από ένα πλήθος ιατρικών ειδικοτήτων και έχοντας στη διάθεσή τους υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό είναι έτοιμοι να προσφέρουν δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους 150 μόνιμους κατοίκους του νησιού...

Πιο συγκεκριμένα, πέρα του πλήθους των ιατρικών εξετάσεων στο πλαίσιο πρόληψης και προαγωγής της υγείας, πραγματοποιούνται και ενημερωτικές ομιλίες που αφορούν σε θέματα διατροφής, προάσπισης και θωράκισης του οργανισμού, στην ορθολογική διαχείριση ιατρικών εξετάσεων, μαθήματα Α΄ βοηθειών καθώς και θέματα μαθησιακών δυσκολιών σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Μείζονος σημασίας είναι και η συμμετοχή της εθελοντικής Αιμοδοσίας από το ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ για τη δημιουργία τράπεζας αίματος του νησιού.

"Στόχος μας η ισότιμη πρόσβαση όλων των Ελλήνων σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και πορευόμαστε σταθερά προς αυτή την κατεύθυνση."

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (KIM) έχουν πραγματοποιήσει από το 2014, εβδομήντα (71) δωρεάν αποστολές, σε νησιά της άγονης γραμμής και απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 179


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.