Ολοκληρώθηκε στην Πάρο και ο 2ος σταθμός συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων της Aegean Rebreath, στη Νάουσα!

Δημοσίευση: 26.06.2020, 12:13
Τελευταία Ενημέρωση: 26.06.2020, 13:08

Η Πάρος πλέον είναι το πρώτο νησί στην Ελλάδα που έχει δύο σταθμούς συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων ολοκληρωμένους και λειτουργικούς, επισημαίνει ο δήμαρχος του νησιού, Μάρκος Κωβαίος! "Την προηγούμενη εβδομάδα προχώρησαν και οι τελικές εργασίες στο σταθμό της Νάουσας με σκοπό να επιτευχθεί η αξιοποίηση του την καλοκαιρινή περίοδο όπου η επιβάρυνση των απορριμμάτων στο νησί μας είναι σημαντικά μεγαλύτερη". Είναι αξιοσημείωτο πως ήδη οι δύο σταθμοί, παρά τις δυσκολίες και τη σύντομη διάρκεια λειτουργίας τους έχουν εξασφαλίσει σημαντικά οφέλη, αφού .. 3415 πλαστικά, 12918 γυάλινα δοχεία και μπουκάλια, 4871 αλουμινένια κουτάκια και 1,8 τόνοι διχτυών έχουν συλλεχθεί!...

Οι σταθμοί αυτοί έχουν κατασκευαστεί για να αξιοποιηθούν από την αλιευτική και την ιστιοπλοϊκή κοινότητα, όλους τους εθελοντές που πραγματοποιούν παράκτιους και υποβρύχιους καθαρισμούς και όλους εμάς που χρησιμοποιούμε τέτοιες συσκευασίες στις παραλίες και τις παράκτιες ζώνες.

Οι σταθμοί δεν έχουν δημιουργηθεί για απορρίμματα που παράγονται στο σπίτι μας αλλά για ανακυκλώσιμες συσκευασίες που βρίσκονται μέσα ή κοντά στις ακτές και τα λιμάνια μας. Στους κάδους των αλιευτικών εργαλείων τοποθετούμε μόνο δίχτυα, παραγάδια και σκοινιά/κάβους. 

Βοηθήστε μας λοιπόν, επισημαίνει ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, με τη σωστή λειτουργία των σταθμών για να αποδείξουμε πως η Πάρος νοιάζεται για τις θάλασσες και τους βυθούς μας, βοηθάει στην συλλογή δεδομένων για ερευνητικούς σκοπούς και ενώνει όλους μας απέναντι σε ένα μεγάλο πρόβλημα που αφορά πρώτα από όλα εμάς. Την ρύπανση των θαλασσών μας!

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 108


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.