Ερώτηση Φωτεινής Μπακαδήμα στη Βουλή για τη στήριξη επαγγελματιών της Φολεγάνδρου

Δημοσίευση: 23.06.2020, 14:03
Τελευταία Ενημέρωση: 23.06.2020, 14:59

Σε συνέχεια επιστολής 90 επαγγελματιών της Φολεγάνδρου προς τον πρωθυπουργό και όχι μόνο, στην οποία εκφράζεται η έντονη ανησυχία τους με αφορμή τα προγραμματισμένα δρομολόγια των ταχύπλοων που δεν εκτελούνται εδώ και ένα μήνα, η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Φωτεινή Μπακαδήμα, κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Τουρισμού και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ζητώντας να πληροφορηθεί, μεταξύ άλλων, ποιες πρωτοβουλίες θα ληφθούν ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διασύνδεση μικρών νησιών, όπως η Φολέγανδρος, με το λιμάνι του Πειραιά με ταχύπλοα, κάνοντας χρήση των υπαρχουσών συμβάσεων ή συνάπτοντας νέες...
Φωτεινή Μπακοδήμα, βουλευτής Β Πειραιά του ΜέΡα25

Ακολουθεί η ερώτηση της βουλευτού, Φωτεινής Μπακαδήμα, με ημερομηνία 22 Ιουνίου 2020:

ΕΡΩΤΗΣΗ

"Προς: τον Υπουργό Τουρισμού, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Θέμα: «Ανάγκη στήριξης επαγγελματιών της Φολέγανδρου»

Από επιστολή-καταγγελία επαγγελματιών της Φολέγανδρου που ήρθε στο φως της δημοσιότητας ενημερωθήκαμε για τα εντονότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην καταγγελία κι ενώ τα προγραμματισμένα δρομολόγια ταχύπλοων δεν εκτελούνται εδώ και περισσότερο από ένα μήνα, η μοναδική εταιρεία που τα πραγματοποιεί αναμένεται να εκκινήσει την επαναλειτουργία τους αρχές Ιουλίου. Όμως, οι επισκέπτες που επιθυμούν να κάνουν κράτηση μπορούν κανονικά να προχωρήσουν, με τα χρήματα, όμως, αυτών των κρατήσεων να μην επιστρέφονται, δυστυχώς, παρά να χορηγούνται vouchers για μελλοντική χρήση.

Ταυτόχρονα, η σχετική πληροφόρηση που παρέχεται από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες καθώς και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία δεν είναι σαφής, γεγονός που γεννά άσκοπες εντάσεις και παράπονα.
Παράλληλα, ειδικά στην παρούσα φάση, κατά την οποία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο έχουν πληγεί, δοκιμάζονται καθημερινά και αναμένεται να δοκιμαστούν περισσότερο εξαιτίας των μειωμένων τουριστικών ροών του φετινού καλοκαιριού, η στήριξη της Πολιτείας είναι απαραίτητη για να μην αφανιστούν οι περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου και να μην οδηγηθούν στην ανεργία χιλιάδες συμπολίτες μας.

Για τους λόγους αυτούς, η ελλιπής στήριξη των ακτοπλοϊκών και των ταχύπλοων διασυνδέσεων μπορεί να αποβεί μοιραία.
Κατόπιν όλων των παραπάνω,

Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί:
    1. Ποια βήματα θα γίνουν ώστε να καταστούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια αξιόπιστα και το φετινό καλοκαίρι;
    2. Ποιες πρωτοβουλίες θα ληφθούν ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διασύνδεση μικρών νησιών, όπως η Φολέγανδρος, με το λιμάνι του Πειραιά με ταχύπλοα, κάνοντας χρήση των υπαρχουσών συμβάσεων ή συνάπτοντας νέες;
    3. Ποιες κινήσεις άμεσης και έμπρακτης στήριξης των επιχειρήσεων τουρισμού και επισιτισμού νησιών όπως η Φολέγανδρος θα γίνουν, που ειδικά αυτό το καλοκαίρι θα δοκιμαστούν εξαιτίας του μειωμένου αριθμού επισκεπτών;
    4. Πώς θα διασφαλιστεί πως οι επισκέπτες-ταξιδιώτες που έχουν κάνει online κράτηση, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο με υπαιτιότητα της ακτοπλοϊκής εταιρείας θα αποζημιώνονται στο ακέραιο;"

Newsroom Cyclades Voice

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 108


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.