"Να γίνεται ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών των νησιών"

Δημοσίευση: 22.06.2020, 19:48
Τελευταία Ενημέρωση: 22.06.2020, 19:53

Να καθιερωθεί η ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας άμεσα και από την ερχόμενη σχολική χρονιά για όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς των νησιωτικών περιοχών ώστε να μην ταλαιπωρούνται και να μην επιβαρύνονται οικονομικά και να γίνουν ηλεκτρονικοί φάκελοι των αρχείων των εκπαιδευτικών για να μη χρειάζεται να τα προσκομίζουν κάθε χρόνο, απαιτεί για άλλη μια φορά, όπως επισημαίνει, η ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων (Βορείων)...

Η Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, αναλυτικά, σημειώνει:

"Κάθε χρόνο εκατοντάδες συνάδελφοι αναπληρωτές, ειδικά αυτοί που καλούνται να υπηρετήσουν στις νησιωτικές περιοχές, αναγκάζονται εξ αρχής να ταλαιπωρούνται και να επιβαρύνονται οικονομικά, καθώς πρέπει να κάνουν ανάληψη υπηρεσίας με τη φυσική τους παρουσία στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όπου πρόκειται να υπηρετήσουν, μέσα σε εξαιρετικά πιεστικά χρονικά διαστήματα. Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή της Διεύθυνσης Κυκλάδων, όπου όλοι οι αναπληρωτές και οι αναπληρώτριες, όταν προσλαμβάνονται, υποχρεούνται να παρουσιαστούν στην έδρα της Διεύθυνσης, στην Ερμούπολη. Συγκεκριμένα εκατοντάδες αναπληρωτές αναγκάζονται να μεταβούν στη Σύρο και αφού αναλάβουν υπηρεσία είτε να παραμένουν στο νησί, πληρώνοντας για τη διαμονή τους έως ότου υπάρξει ακτοπλοϊκή γραμμή για τα νησιά όπου τελικά θα υπηρετήσουν, είτε να αναγκάζονται να επιστρέψουν στον Πειραιά για να επιβιβαστούν από εκεί σε κάποιο πλοίο της γραμμής προκειμένου να φτάσουν εγκαίρως στον τελικό προορισμό τους.

Μέσα λοιπόν σε ένα παρατεταμένο κλίμα απαξίωσης των συναδέλφων και της δημόσιας εκπαίδευσης, μέσα σε ένα κλίμα πολυετούς και παρατεταμένης αδιοριστίας και οικονομικής κρίσης, όλη αυτή η διαδικασία έρχεται να επιβαρύνει τους συναδέλφους με παραπάνω έξοδα και ταλαιπωρία και ακόμα περισσότερο αυτούς που αναγκάζονται να μετακινούνται με τις οικογένειες και τα παιδιά τους. Όλα αυτά συμβαίνουν παράλληλα σε ένα χρονικό διάστημα που οι συνάδελφοι προέρχονται από μια περίοδο ανεργίας και οικονομικής δυσπραγίας. 
   
   Ως Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων απαιτούμε για άλλη μια φορά: 

    • . Να καθιερωθεί η ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας άμεσα και από την ερχόμενη σχολική χρονιά για όλους τους αναπληρωτές συναδέλφους των νησιωτικών περιοχών. Να γίνουν ηλεκτρονικοί φάκελοι των αρχείων των συναδέλφων για να μην χρειάζεται να τα προσκομίζουν κάθε χρόνο. 
    • Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για να καλυφθούν 45000 κενά σε γενική και ειδική αγωγή
    • Επιδότηση στέγασης, σίτισης και μετακίνησης για όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν στις νησιωτικές περιοχές."

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 104


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.