Ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης εστιάζει στον καθοριστικό τομέα της ανακύκλωσης

Δημοσίευση: 05.06.2020, 15:13
Τελευταία Ενημέρωση: 05.06.2020, 15:39

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης, έχοντας πλήρη επίγνωση της αξίας του φυσικού μας περιβάλλοντος, ως ζωτικού χώρου ανάπτυξης όλων των μορφών της ζωής, αναλαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες ενημέρωσης και εμπέδωσης της ορθής περιβαλλοντικής παιδείας και αγωγής.
Χορηγία από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) ενός κοντέινερ στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Το θέμα για το 2020 είναι: «Ώρα για τη Φύση». Τα τρόφιμα που τρώμε, ο αέρας που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε και το κλίμα που καθιστά τον πλανήτη μας κατοικήσιμο, όλα προέρχονται από τη φύση. Είναι η φύση που μας στέλνει το μήνυμα: Για να φροντίζουμε τον εαυτό μας πρέπει να φροντίζουμε τη φύση.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, έχοντας πλήρη επίγνωση της αξίας του φυσικού μας περιβάλλοντος, ως ζωτικού χώρου ανάπτυξης όλων των μορφών της ζωής, αναλαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες ενημέρωσης και εμπέδωσης της ορθής  περιβαλλοντικής παιδείας και αγωγής.

Ιδιαίτερα δε, εστιάζει στον καθοριστικό τομέα της ανακύκλωσης, δηλαδή της  συστηματικής συλλογής, της διαλογής, της επανάκτησης και της επεξεργασίας χρήσιμων υλικών από τα απορρίμματα, με σκοπό την παραγωγή νέων προϊόντων.

     Η ανακύκλωση μπορεί να συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη από οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής σκοπιάς, καθώς αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη διαχείριση των αποβλήτων.
    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ευχαριστούμε θερμά τους συμπολίτες μας που έχουν ανταποκριθεί όλο αυτό το διάστημα με τόση αγάπη, υπευθυνότητα και ευαισθησία στις προσπάθειές μας, αποδεικνύοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε στην κυκλική οικονομία αξιοποίησης όλων των υλικών και αγαθών, προκειμένου να εξοικονομούνται πρώτες ύλες και ενέργεια και να μειώνονται οι  όγκοι απορριμμάτων που οδηγούνται σε κέντρα τελικής διάθεσης.  
    Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε να απευθύνουμε στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) για την ευγενική χορηγία στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης ενός κοντέινερ, που θα χρησιμοποιηθεί για τη αυξημένες ανάγκες της συλλογής φθαρμένων ρούχων και υποδημάτων.
 
    Συνεχίζουμε δυναμικά την προσπάθεια για έναν κόσμο που αλλάζει, έναν κόσμο αειφορίας με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον."

Newsroom Cyclades Voice

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΔείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 122


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.