"Το παραλήρημα ενός αποτυχημένου δημάρχου"

Δημοσίευση: 04.06.2020, 22:07
Τελευταία Ενημέρωση: 04.06.2020, 22:22

Στην "αντεπίθεση" πέρασε ο δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας, μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε από τη δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας σχετικά με την τουριστική προβολή του νησιού, χαρακτηρίζοντας τη σχετική ανακοίνωση της παράταξης του Γιώργου Μαραγκού, ως "το παραλήρημα ενός αποτυχημένου δημάρχου"...

Αναλυτικά, η απάντηση του δημάρχου Σύρου στην ανακοίνωση της μείζονος μειοψηφίας:

«Το παραλήρημα ενός αποτυχημένου δημάρχου

Ο κ. Μαραγκός, κάθε φορά που ξυπνάει από τη ραστώνη του, προσπαθεί να επιτεθεί στη Δημοτική Αρχή με το γνωστό πια σε όλους τους Συριανούς ύφος που βρίθει από λαϊκισμό και παραπληροφόρηση.

Τη μια προσπαθεί να το παίξει ο ήρωας που δήθεν τον χλεύαζαν για την επιλογή του να ανακατασκευαστεί το γυμναστήριο στα Πευκάκια, τη στιγμή που όλο το δημοτικό συμβούλιο τότε είχε στηρίξει ομόφωνα αυτήν την προσπάθεια. Την άλλη εγκαλεί τη Δημοτική Αρχή για δήθεν αδράνεια στο θέμα της τουριστικής προβολής του νησιού. 

Μα καλά, σε ποιον πλανήτη κατοικεί ο κ. Μαραγκός;

Δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι, λόγω της πανδημίας, κατέρρευσε η τουριστική βιομηχανία ολόκληρου του πλανήτη; Δεν ενημερώθηκε ότι όλο αυτό το διάστημα ήταν εντελώς αδιανόητη η όποια τουριστική προβολή, από τη στιγμή που δεν είχαν ανακοινωθεί τα σχετικά πρωτόκολλα λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και οι επιλογές της χώρας εν γένει; Δε βλέπει ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο αλλά διαμορφώνεται ανάλογα με τις εξελίξεις στο θέμα της πανδημίας;

Τι ήθελε; Να βγούμε εμείς μόνοι από όλο τον πλανήτη και να διαφημίζουμε τη Σύρο τον Μάρτιο και τον Απρίλιο; Πραγματικά, αδυνατεί κανείς να πιστέψει ότι ο εν λόγω κύριος έχει διατελέσει Δήμαρχος αυτού του τόπου. Και να είχε κάτι να επιδείξει στην πενταετή θητεία του, αναφορικά με τη δημιουργία μιας τουριστικής στρατηγικής για το νησί, θα μπορούσε να του αποδώσει κάποιο ελαφρυντικό για τον τρόπο που εκφράζεται. 

Αλλά είναι τουλάχιστον φαιδρό να εγκαλεί την παρούσα Δημοτική Αρχή εκείνος που επί 5 χρόνια δεν απευθύνθηκε σε κάποιον ειδικό στα θέματα του τουρισμού παρά μόνο ένα μήνα πριν τις εκλογές, προσπαθώντας έστω και την ύστατη στιγμή να παραπλανήσει τους Συριανούς.

Βέβαια, έχουμε να θυμόμαστε το φιάσκο με το τουριστικό πόρταλ που η παρούσα Δημοτική Αρχή προσπαθεί να αναβαθμίσει και να καταστήσει λειτουργικό.

Έχουμε να θυμόμαστε το βίντεο κλιπ με το “Παγωτό” που αναδείκνυε την πολιτιστική κληρονομιά μας και πολλά άλλα ευτράπελα μα και ταυτόχρονα επιζήμια για την ανάπτυξη αυτού του τόπου.

Ενοχλείται ο κ. Μαραγκός που η Δημοτική Αρχή χειρίστηκε μέχρι σήμερα το θέμα της πανδημίας με αίσθημα ευθύνης και με απόλυτη επιτυχία, εναρμονιζόμενη πλήρως με τις οδηγίες της Κυβέρνησης. 

Ενοχλείται που αμέσως μόλις διαφάνηκε η μετάβαση σε μια νέα κανονικότητα, η Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με τους Φορείς και τους επιχειρηματίες, προέβαλε το νησί μας σε πρωτόγνωρο πλήθος τηλεοπτικών μέσων εθνικής εμβέλειας, στοχεύοντας με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο για φέτος κατά κύριο λόγο στην εγχώρια αγορά.

Οι προσπάθειές μας συνεχίζονται με σύστημα, πρόγραμμα και συντονισμό και τα αποτελέσματα τους  θα γίνουν σύντομα ορατά ακόμα και από αυτούς που επιμένουν να  εθελοτυφλούν!
Ας κάνει λίγο υπομονή ο κ. Μαραγκός. Μέχρι την επόμενη αναλαμπή του θα έχουν ήδη έρθει τα καλύτερα για το νησί μας.»  

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 142


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.