Συνάντηση εργασίας για την επίσπευση κατασκευής του λιμανιού της Τήνου

Δημοσίευση: 04.06.2020, 10:43
Τελευταία Ενημέρωση: 04.06.2020, 10:47

Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Μαΐου, με πρωτοβουλία του βουλευτή Κυκλάδωντης ΝΔ, Φίλιππου Φόρτωμα, και με την παρουσία του Δημάρχου Τήνου Γιάννη Σιώτου, με σκοπό την άμεση επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση του έργου της κατασκευής του λιμανιού της Τήνου...

Η κατασκευή του λιμανιού αποτελεί αναπτυξιακό έργο που διασφαλίζει τόσο την ασφάλεια πρόσδεσης των επιβατηγών πλοίων όσο και την προσέλκυση κρουαζιεροπλοίων, άρα αύξηση των επισκεπτών και ενίσχυση της οικονομίας.  Πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, είναι να ληφθούν υπόψιν στην μελέτη κατασκευής του λιμανιού, οι παρατηρήσεις και ενστάσεις των φορέων της Τήνου που γνωρίζουν  επακριβώς τις ιδιαιτερότητες αυτές που θα εξασφαλίσουν τη λειτουργικότητα του έργου. 

Ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε τη σταθερή πολιτική βούληση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατασκευή του έργου αυτού άμεσα και πάντα, έχοντας υπόψιν τις παρατηρήσεις των τοπικών φορέων, τους οποίους θεωρεί στρατηγικούς συνομιλητές. 

Το βουλευτή Κυκλάδων και το Δήμαρχο Τήνου συνόδευαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού και ο Λιμενάρχης Τήνου, ενώ από πλευράς Υπουργείου παρίσταντο Υπηρεσιακοί παράγοντες και συνεργάτες. Είναι σημαντικό να τονισθεί η συμβολή του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Τήνου στην επί μακρόν στενή παρακολούθηση του έργου, ο οποίος δεν κατάφερε να παραστεί.

Σε κοινή δήλωσή τους οι κ.κ.  Φόρτωμας και Σιώτος τόνισαν πως η άμεση αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν στην κατασκευή του λιμανιού της Τήνου αλλά και όλων των έργων πνοής του νησιού, πρέπει να εξετάζεται συλλογικά και σε πνεύμα συνεργασίας ώστε να επιτυγχάνεται σε πιο γρήγορους χρόνους και πιο δραστικά. 

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 73


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.