"Στόχος του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, να αποκτήσει η Σύρος τη θέση που της αξίζει στον τουριστικό χάρτη"

Δημοσίευση: 03.06.2020, 17:54
Τελευταία Ενημέρωση: 03.06.2020, 18:00

Το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, με αφορμή δημοσιεύματα, ανακοινώνει πως έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο Τουρισμός στη χώρα μας φέτος, αντιλήφθηκε νωρίς πως θα πρέπει να συνεργαστεί και να συμβουλεύεται φορείς εθνικής εμβέλειας ώστε την κατάλληλη στιγμή να πάρει τις τελικές και σωστές αποφάσεις. Επισημαίνει δε, ότι στόχος του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης είναι να ικανοποιήσει την πάγια, καθολική και διαχρονική επιθυμία όλων που δεν είναι άλλη από το να αποκτήσει η Σύρος τη θέση που της αξίζει στον χάρτη των τουριστικών προορισμών...
Λιμάνι Ερμούπολης (Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Αναλυτικά, το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης ανακοινώνει τα εξής:

"Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού έχουν προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στον τομέα του τουρισμού, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, και έχουν οδηγήσει στην αναστολή κάθε προγραμματισμένου σχεδίου προβολής και προώθησης τόπων και προορισμών με στόχο τον επαναπροσδιορισμό και την αναπροσαρμογή της τουριστικής τους πολιτικής με βάση τα νέα δεδομένα. Το αναγκαστικό κλείσιμο της οικονομίας (lockdown) και η σταδιακή επανεκκίνηση με πρωταρχικό γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας έχουν ως αποτέλεσμα παγκόσμιοι προορισμοί να βρίσκονται σε διαρκή αλλαγή των πλάνων τους ως προς τη διαχείριση του τουριστικού προορισμού προσαρμοζόμενοι κάθε φορά στις εξελίξεις, τις νέες τάσεις που παρουσιάζονται και τις συνθήκες που διαμορφώνονται (επανεκκίνηση αεροπορικών πτήσεων, άνοιγμα συνόρων, κ.λπ.).

Είναι σε όλους φανερό ότι οι νέες συνθήκες έχουν αλλάξει σημαντικά το τοπίο του τουρισμού, τον τρόπο με τον οποίο οι επισκέπτες επιλέγουν προορισμό, τις ανάγκες, τις απαιτήσεις και τη συμπεριφορά τους ως ταξιδιώτες από δω και πέρα. Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο Τουρισμός στη χώρα μας φέτος, αντιλήφθηκε νωρίς πως θα πρέπει να συνεργαστεί και να συμβουλεύεται φορείς εθνικής εμβέλειας, που βρίσκονται κοντά στα κέντρα λήψης αποφάσεων και ενημερώνονται έγκαιρα και έγκυρα για όλες τις αλλαγές και τις εξελίξεις στον τομέα του τουρισμού, όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο, ώστε την κατάλληλη στιγμή να πάρει τις τελικές και σωστές αποφάσεις.

Δεν μένουμε όμως εδώ. Στόχος του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης είναι να ικανοποιήσει την πάγια, καθολική και διαχρονική επιθυμία όλων μας που δεν είναι άλλη από το να αποκτήσει η Σύρος τη θέση που της αξίζει στον χάρτη των τουριστικών προορισμών. Για να επιτευχθεί αυτό έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες και σε συνεργασία και με τη σύμφωνη γνώμη των φορέων του νησιού έχουν προδιαγραφεί τα δεδομένα που απαιτούνται ώστε μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες να βρεθεί εταιρεία εξειδικευμένη στο Τουριστικό Marketing και τη Διαχείριση Προορισμών, η οποία θα διαθέτει αποδεδειγμένη εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων σε διεθνές επίπεδο προκειμένου να οδηγήσει τη Σύρο στην επόμενη μέρα για τον Τουρισμό. 

Ο Τουρισμός αλλάζει, ο κόσμος όλος αλλάζει. Τα δεδομένα, οι συνήθειες, οι ανάγκες βρίσκονται σε μια διαρκή και δυναμική εξέλιξη. Η αποτελεσματικότητά μας θα εξαρτηθεί απόλυτα από την ικανότητά μας να τις κατανοήσουμε έγκαιρα και να ανταποκριθούμε σ’ αυτές με σαφή στόχευση και αίσθημα ευθύνης. Και ως προς αυτό ζητούμε τη συστράτευση του συνόλου των φορέων και των πολιτών, που τώρα είναι περισσότερο απαραίτητη από κάθε άλλη φορά."

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 113


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.