Αντώνης Σιγάλας: Ένας χρόνος μετά την εκλογική νίκη στις 2 Ιουνίου 2019

Δημοσίευση: 03.06.2020, 17:36
Τελευταία Ενημέρωση: 03.06.2020, 17:41

"Πριν από ένα χρόνο, οι Σαντορινιοί και οι Θηρασιώτες εξέφρασαν με δυναμισμό και αποφασιστικότητα την βούληση τους για αλλαγή. Με την ψήφο τους, τη δεύτερη Κυριακή των Δημοτικών εκλογών, επέλεξαν το δρόμο της δημιουργίας και της προόδου για την Σαντορίνη και τη Θηρασιά, αφήνοντας πίσω την περίοδο της ακινησίας, της αδράνειας και του μηδενικού έργου. Η παράταξη μας, τιμώντας την εμπιστοσύνη που της έδειξαν οι δημότες ανέλαβε αμέσως, χωρίς να περιμένει την τυπική έναρξη της θητείας της την 1η Σεπτέμβρη, το δύσκολο έργο της ουσιαστικής επανεκκίνησης του Δήμου, για την υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων." Αυτά επισημαίνει σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "Σαντορίνη Θηρασιά Ενότητα Αλλαγή", ο επικεφαλής και Δήμαρχος Θήρας, Αντώνης Σιγάλας, για όσα έγιναν και όσα προγραμματίζονται...
Ο δήμαρχος Θήρας, Αντώνης Σιγάλας

Συνεχίζοντας, ο δήμαρχος Θήρας, αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση, τα εξής:

"Ενεργώντας συναινετικά και με διαφάνεια, καταμερίσαμε αρμοδιότητες και ευθύνες στα πλαίσια της προγραμματικής συμφωνίας που είχαμε συνάψει προεκλογικά, με τις άλλες δύο δημοτικές παρατάξεις. Γνώμονας μας η αποτελεσματικότητα, η παραγωγή έργου και εν τέλει η πρόοδος του νησιού μας και η ευημερία των συμπολιτών μας.

Συνεργαστήκαμε ευθύς εξ αρχής με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και συμφωνήσαμε με τη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση την υλοποίηση ενός φιλόδοξού, καινοτόμου και πρωτοεφαρμοζόμενου στην Ελλάδα, Στρατηγικού Σχεδίου Διαχείρισης του Προορισμού Σαντορίνη.

Το σχέδιο αυτό, στο οποίο ο Δήμος μας έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, τελεί υπό την έγκριση του ίδιου του Πρωθυπουργού, υλοποιείται υπό την εποπτεία του Υπουργού Τουρισμού και συντονίζεται από τον Υπουργό και την Γενική Γραμματεία παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου.

Στο σχέδιο αυτό έχουν ενταχθεί με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, όλα τα μεγάλα έργα υποδομής του νησιού (νέο λιμάνι, μαρίνα, διαχείριση απορριμμάτων, 2η γραμμή τελεφερίκ, οδικό δίκτυο κλπ) και όλες οι δράσεις που απαιτούνται προκειμένου η Σαντορίνη να γίνει νησί της ποιότητας και της καινοτομίας.

Η ολοκλήρωση των υποδομών, η διαχείριση των Τουριστικών ροών μέσα στο νησί, η προστασία και αξιοποίηση των περιβαλλοντικών και πολιτισμικών πόρων, η βελτίωση της καθημερινότητας και η οικονομική ευημερία των κατοίκων, αποτελούν προτεραιότητες του Σχεδίου και ταυτόχρονα δικούς μας στόχους.

Εκτός από τα μεγάλα και μακράς πνοής έργα, παρεμβαίνουμε άμεσα για να βελτιώσουμε κάθε τι που κάνει, την καθημερινή μας ζωή πιο άνετη.

Η καθαριότητα, ο δημόσιος φωτισμός, η βελτίωση των δικτύων (οδικού, ύδρευσης αποχέτευσης) ήταν και παραμένουν κύρια και καθημερινή μας φροντίδα.
Η παγίωση του αισθήματος ασφάλειας στον τομέα της υγείας και της δημόσιας τάξης επιδιώχθηκε με στοχευμένες μας πρωτοβουλίες.

Ήδη, η ίδρυση στη Σαντορίνη, Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης, στελεχωμένης με 80 μόνιμους αστυνομικούς, έχει αποφασιστεί και θα λειτουργήσει από φέτος, με ταυτόχρονη βελτίωση των όρων εργασίας του προσωπικού.

Σε κάθε βήμα μας και για κάθε συνεργασία μας ενημερώνουμε αναλυτικά και υπεύθυνα τους συνδημότες μας γιατί τους θέλουμε συμμέτοχους και συμπαραστάτες στο έργο μας.

Η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης που αναπτύξαμε από την πρώτη στιγμή, με τους συμπολίτες μας, εκφράστηκε με εντυπωσιακό τρόπο στην αποτελεσματική διαχείριση του κινδύνου από την πανδημία του COVID-19.

Εγκαίρως ο Δήμος μας έλαβε μέτρα αποτροπής της εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού στα νησιά μας.

Με στοχευμένα διοικητικά μέτρα, με απολυμάνσεις δημοσίων κτιρίων και χώρων, με προστασία και βοήθεια των υγειονομικά ευάλωτων και οικονομικά ευπαθών συμπολιτών μας, αντιμετωπίσαμε με επιτυχία την πανδημία και κρατήσαμε τα νησιά μας υγειονομικά «καθαρά».

Με την ίδια υπευθυνότητα και σε συνεργασία με τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς του Δήμου μας, οργανώνουμε το σταδιακό «άνοιγμα» του νησιού μας και την ασφαλή επανεκκίνηση του τουρισμού.
Γνωρίζουμε τις τεράστιες δυσκολίες που θ’ αντιμετωπίσουμε ως Δήμος αλλά κυρίως ως κοινωνία.

Οι Σαντορινιοί και οι Θηρασιώτες,  όμως έχουμε αποδείξει ότι είμαστε αγωνιστές.
Θα δώσουμε και τώρα τον αγώνα μας με αποφασιστικότητα, εμπειρία και γνώση και θα ανατρέψουμε τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας.

Εμείς, ως Παράταξη, και ως Δημοτική Αρχή, θα είμαστε στη πρώτη γραμμή της μάχης, για ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μέλλον των νησιών μας.

Θα κρατήσουμε τη Σαντορίνη ψηλά, μοναδική μεταξύ των κορυφαίων παγκόσμιων τουριστικών προορισμών, διασφαλίζοντας για όλους τους συμπολίτες μας ποιότητα ζωής και ευημερία."

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 93


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.