Φ. Φόρτωμας: Η Κυβέρνηση θέτει τις βάσεις για μια ολοκληρωμένη αγροτική πολιτική (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσίευση: 03.06.2020, 14:00
Τελευταία Ενημέρωση: 03.06.2020, 14:01

Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε την Τρίτη 2 Ιουνίου ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, ενόψει της συζήτησης για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Αγροτικού Τομέα...

Όπως τόνισε ο βουλευτής στο ξεκίνημα της τοποθέτησής του, το νομοσχέδιο επιλύει χρόνια προβλήματα τα οποία αποτελούσαν εμπόδιο για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, εισάγοντας ταυτόχρονα, αναπτυξιακές καινοτομίες για τον πρωτογενή τομέα και ανοίγοντας το δρόμο για μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική.

Ο Φίλιππος Φόρτωμας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα τα οποία αφορούν άμεσα τους κατοίκους των Κυκλάδων που δραστηριοποιούνται στον αγροτοκτηνοτροφικό, αλιευτικό και μελισσοκομικό τομέα.  

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε, 

 • στη λειτουργία του Ηλεκτρονικού Μελισσοκομικού Μητρώου και στη θέσπιση Ατομικής Μελισσοκομικής Ταυτότητας, μέτρο το οποίο θα επιτρέψει την προστασία του εθνικού μας προϊόντος και την πλήρη διαφάνεια και στήριξη ενός κλάδου, ο οποίος δεν ήταν ενταγμένος έως σήμερα  σε κάποιο πλαίσιο.
 • στις διατάξεις για την κτηνοτροφία, με βάση τις οποίες α) διευκολύνεται η διαδικασία νομιμοποίησης των σταβλικών εγκαταστάσεων, β) ρυθμίζεται η διαχείριση σχεδίων βόσκησης, γ) αποσαφηνίζονται θέματα τα οποία αφορούν αγροτικά αδικήματα φθοράς εξαιτίας βόσκησης. 
 • στην προστασία της αλιείας και του φυσικού περιβάλλοντος, τομείς για τους οποίους προσδιορίζεται η έννοια της αλιευτικής δραστηριότητας και ο χρόνος παύσης αυτής, ενώ επιβάλλονται πρόσθετα μέτρα  ως προς τις αποστάσεις από την ακτή, το βάθος και το είδος των σκαφών.

Μιλώντας γενικότερα για το νομοσχέδιο, ο κ. Φόρτωμας, στάθηκε στην αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για την αντιμετώπιση του φαινομένου των  παράνομων «ελληνοποιήσεων» προϊόντων, αλλά και στη δυνατότητα που παρέχεται σε όσους εργάζονται περιστασιακά σε αγροτικές εργασίες, να λαμβάνουν επίδομα του ΟΑΕΔ. 

Επεσήμανε, τέλος, ότι η νέα νομοθετική ρύθμιση διευκολύνει και απλουστεύει τις διοικητικές διαδικασίες, ενισχύοντας τη στρατηγική στήριξης του πρωτογενούς τομέα και των ελληνικών προϊόντων και συμβάλλοντας στην τήρηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 117


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
 • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
  προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
 • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
 • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
 • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
 • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
 • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
 • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.