Ενάντια στα Βιομηχανικά Αιολικά Πάρκα και η Αμοργός

Δημοσίευση: 03.06.2020, 11:05
Τελευταία Ενημέρωση: 03.06.2020, 11:10

Στη διανησιωτική διαμαρτυρία ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων που πραγματοποιήθηκε Κυριακή 31 Μαΐου σε νησιά των Κυκλάδων με κεντρικό σύνθημα "Ούτε στα νησιά ούτε πουθενά, ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά", μετά από κάλεσμα των Ενεργών Πολιτών Αμοργού, συμμετείχαν κάτοικοι του νησιού από όλα τα χωριά, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία για την εγκατάσταση ΒΑΠΕ στην Αμοργό καθώς και την αλληλεγγύη τους στα άλλα νησιά...

Μεταξύ άλλων στην κοινή ανακοίνωση των νησιών που διαβάστηκε κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας στην πλατεία Καταπόλων αναφέρθηκε:

«…Οι παρακάτω φορείς και συλλογικότητες των νησιών των Κυκλάδων, προασπιζόμενοι το φυσικό περιβάλλον, το τοπίο, την ιστορία, τον πολιτισμό και τις προοπτικές ήπιας ανάπτυξης των νησιών μας, ζητάμε την άμεση αναστολή όλων των εργασιών εγκατάστασης βιομηχανικών αιολικών σταθμών στα εμβληματικά τοπία των νησιών και των βουνών μας και επανασχεδιασμό από μηδενική βάση. Ο αγώνας μας είναι κοινός και η αλληλεγγύη του κάθε τόπου προς τους υπόλοιπους δεδομένη.

Δημοτική Επιτροπή Άνδρου
Δημοτική Επιτροπή Αγώνα κατά των ανεμογεννητριών Δήμου Τήνου
Δημοτική Επιτροπή Αγώνα Πάρου
Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Νάξου
Ενεργοί Πολίτες Αμοργού »

Των συγκεντρώσεων είχε προηγηθεί ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου για τα αιολικά πάρκα στα νησιά των Κυκλάδων με το οποίο ζητά την αναστολή οποιασδήποτε αδειοδότησης και εργασιών εγκατάστασης αιολικών πάρκων μέχρι να εκπονηθεί ειδικό χωροταξικό σχέδιο, καθώς και τη δεσμευτική έγκριση των κατά τόπους αρμόδιων Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής όσον αφορά τη διαδικασία αδειοδότησής τους. Εξάλλου, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να εκπροσωπηθεί νομικά ενώπιον του ΣτΕ, κατά την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης κατά της αρχικής Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για τα Αιολικά Πάρκα στα νησιά.

Επίσης σημειώνεται ότι ο Δήμος Αμοργού με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει καταθέσει προσφυγή κατά αδειών παραγωγής που δόθηκαν πρόσφατα σε υβριδικούς σταθμούς από τη ΡΑΕ χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο τοπικός χωροταξικός σχεδιασμός για την ενέργεια και χωρίς την συμμετοχή του Δήμου και σε σημεία που υποβαθμίζουν το περιβάλλον και το φυσικό κάλλος του νησιού.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Σχόλια Αναγνωστών:

Ο αναγνώστης: DAMALITIS έγραψε: 03/06/2020
Αγαπητοι [Ε]νεργοι πολιτες Αμοργου σας αρεσει καλλιτερα η πηγη ενεργειακων σας αναγκων η πρωτη υλη να εισαγεται απο τα βαθη της ΑΡΑΒΙΑΣ η απο την αξοιοποιηση του ΗΛΙΟΥ και ΑΕΡΑ που τον εχετε πλουσιο ?????

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 131


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.