Η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την κινητοποίηση ενάντια στις ανεμογεννήτριες

Δημοσίευση: 02.06.2020, 20:48
Τελευταία Ενημέρωση: 02.06.2020, 20:51

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων χαιρετίζει τους κατοίκους της Νάξου και των άλλων νησιών που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα νησιά μας. Παράλληλα, καταγγέλλει την εκκωφαντική και απαράδεκτη απουσία της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής, του Δημάρχου αλλά και του Επάρχου, από τη συγκέντρωση, της οποίας μάλιστα διοργανωτής ήταν ο ίδιος ο δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, κατόπιν παρέμβασης της Λαϊκής Συσπείρωσης στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου...
(Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Συνεχίζοντας, η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, επισημαίνει:

"Προτίμησαν να παρευρεθούν σε ετεροχρονισμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις με τη δικαιολογία της «ανειλημμένης υποχρέωσης» που προέκυψε μάλιστα  την τελευταία στιγμή!!!  Η επιλογή τους αυτή καθώς και όλος ο τρόπος οργάνωσης και προετοιμασίας από τη δημοτική αρχή αυτής της κινητοποίησης στο νησί μας δημιουργεί, αν μη τι άλλο πολλά ερωτηματικά. 

Εντύπωση βέβαια προκαλεί και η στάση των άλλων δημοτικών παρατάξεων που ενώ συμμετείχαν στην κινητοποίηση και είχαν τη δυνατότητα δεν έκαναν καμία παρέμβαση, ούτε ξεκαθάρισαν τη θέση τους για τις ανεμογεννήτριες.   

Το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει άμεσα να συζητήσει σε ειδική συνεδρίαση το σοβαρό θέμα των ανεμογεννητριών και να ξεκαθαρίσει ποια τελικά είναι η θέση του και πώς θα οργανώσει τον αγώνα ώστε να αποτραπεί η εγκατάσταση τους, όταν θα έρθει η στιγμή αυτή.

Η θέση της  Λαϊκής Συσπείρωσης  είναι γνωστή. Δόθηκε συνοπτικά στη δημοσιότητα με την ανακοίνωσή – συμμετοχής  στην κινητοποίηση για τις 31 Μάη, αλλά και με την ομιλία του επικεφαλής και δημοτικού μας συμβούλου Γιάννη Κορρέ στη συγκέντρωση, την οποία θα αποστείλουμε και εγγράφως μιας και δεν αναρτήθηκε μέχρι τώρα από όσα τοπικά δημοσιογραφικά μέσα παρακολουθούσαν και κατέγραφαν την συγκέντρωση.

Τονίζουμε για μια ακόμη φορά την ανάγκη να Διεκδικήσουμε:

    • Την άμεση ανάκληση όλων των αδειών και των χρηματοδοτήσεων στους επιχειρηματικούς ομίλους για εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα νησιά μας.
    • Ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα ενέργειας για την  παραγωγή, τη μεταφορά, την διανομή και την εμπορία της ηλεκτρικής ενέργειας που θα αξιοποιεί όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας προς όφελος του λαού μας για φθηνή ενέργεια.

 Να είμαστε σε επιφυλακή. Η εξαίρεση του  αιολικού πάρκου «ΒΟΥΡΛΑΣ Α.Ε.» μόνο εφησυχασμό δεν προκαλεί, αφού το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει.

Χρειάζεται να οργανώσουμε τον αγώνα μας ώστε να αποτρέψουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια μεταφοράς και εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί μας."

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 108


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.