Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Λέμε όχι στα αιολικά πάρκα στο νησί μας

Δημοσίευση: 30.05.2020, 15:57
Τελευταία Ενημέρωση: 30.05.2020, 16:00

Λέμε όχι στα αιολικά πάρκα στο νησί μας - Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση που διοργανώνει ο δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων 31 Μάη στις 11:00 στην κεντρική πλατεία της παραλίας, επισημαίνει η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου & Μικρών Κυκλάδων σε σχετική ανακοίνωσή της...
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Γιάννης Κορρές (Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση, η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, επισημαίνει:

"Λέμε όχι στα αιολικά πάρκα στο νησί μας

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση που διοργανώνει ο δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων 31 Μάη, 11πμ στην κεντρική πλατεία της παραλίας

Αγωνιζόμαστε για να προστατέψουμε τον τόπο μας

Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας και στις μελλοντικές γενιές!

Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για τις ανεμογεννήτριες στα νησιά μας αλλά και σε άλλα μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας που γίνονται στο όνομα της «πράσινης ενέργειας», εντάσσονται στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της ενέργειας. Της γενικότερης ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ και όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων της Ελλάδας, βάζοντας στο επίκεντρο την κερδοφορία των ενεργειακών επιχειρηματικών ομίλων.

Πρόκειται για σχεδιασμούς που βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τις λαϊκές ανάγκες, τα δικαιώματα των εργαζομένων, την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, τις ανάγκες για επαρκή και φθηνή κατανάλωση. Δεν καλύπτουν καμία ενεργειακή ανάγκη των νησιών μας . Θα προκληθεί μάλιστα μη αναστρέψιμη περιβαλλοντική υποβάθμιση.


 

Ως Λαϊκή Συσπείρωση είμαστε απέναντι στη πολιτική που ξεπουλά και δεν αξιοποιεί όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές ενέργειας. Διεκδικούμε:

 • Να ανακληθούν οι άδειες και οι χρηματοδοτήσεις που έχουν δοθεί για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων.

 • Ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα ενέργειας με αποκλειστικότητα στην παραγωγή, μεταφορά, διανομή, εμπορία της ηλεκτρικής ενέργειας που θα αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία και θα λειτουργεί προς όφελος του λαού μας και όχι των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Είμαστε ενάντια στην πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής του ρεύματος, την ενεργειακή φτώχεια για τον λαό, το γενικό ξεπούλημα της ΔΕΗ και των δικτύων της. 

Να είμαστε σε επιφυλακή. Η εξαίρεση του αιολικού πάρκου «ΒΟΥΡΛΑΣ Α.Ε.» μόνο εφησυχασμό δεν προκαλεί, αφού το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας ώστε να αποτρέψουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια μεταφοράς και εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί μας.

Η πρόσφατη εμπειρία από την Τήνο αποδεικνύει ότι ο λαός μπορεί να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του και να ανατρέπει το κλίμα του κυβερνητικού εκφοβισμού και της τρομοκρατίας που στοχεύει στην υπεράσπιση των επιχειρηματικών συμφερόντων. Πως το αποτέλεσμα έρχεται όταν υπάρχει λαϊκή θέληση."

 

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 104


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
 • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
  προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
 • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
 • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
 • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
 • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
 • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
 • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
 • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.