"Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου": Διάλογοι απείρου κάλλους στη συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου

Δημοσίευση: 29.05.2020, 20:16
Τελευταία Ενημέρωση: 29.05.2020, 20:23

Διάλογοι απείρου κάλλους αναπτύχθηκαν στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, επισημαίνει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας "Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου" με επικεφαλής το Μανώλη Γλυνό...

Συνεχίζοντας η "Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου", αναφέρει:

"Αιτία των διενέξεων και της υποβάθμισης της συζήτησης ήταν  το αίτημα της παρατάξεως μας, για απαντήσεις  από την περιφερειακή αρχή, σε ότι αφορά τους κανόνες λειτουργίας των  ελαιοτριβείων  και την άσκηση του  ελεγκτικού ρόλου των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Το μέλος της παρατάξεως μας κ. Στέργος  Παρδαλός συνεχώς διακόπτονταν, είτε από τον Περιφερειάρχη  είτε από άλλα μέλη του σώματος. 

Απαντήσεις  επί της ουσίας δεν δόθηκαν, γιατί το σώμα αναλώθηκε σε διαλόγους που δεν προσθέτουν ούτε βοηθούν στην υπόθεση. 

Οι διαξιφισμοί  και οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί,  περί καφενείου  φανερώνουν την άρνηση της περιφερειακής αρχής, να δώσει επί της ουσίας απαντήσεις, σε ένα τόσο ζωτικής σημασίας θέμα που αφορά  χιλιάδες ανθρώπους  σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες. 

Για άλλη μια φορά, χρησιμοποιήθηκε η γνωστή τακτική για να στραφεί  το ενδιαφέρον  της κοινής γνώμης αλλού και όχι στο θέμα για το οποίο η παράταξη μας, ζητούσε και εξακολουθούσε να ζητά  απαντήσεις. 

Τα ερωτήματα για το πυρηνελαιουργείο  παραμένουν αναπάντητα. 
Τι να απαντήσει κανείς στην  έκφραση «εδώ δεν είναι καφενείο αλλά περιφερειακό συμβούλιο»,  όταν η ίδια η περιφερειακή αρχή με τη στάση που τήρησε σήμερα υποβάθμισε και  απαξίωσε τη  συζήτηση και μαζί της κάθε έννοια διαλόγου;

Σε ότι αφορά το περιβόητο άρθρο  93 του ν. 4685/2020, περί της ίδρυσης Ειδικού Περιφερειακού ∆ιαβαθµιδικού ΦΟ∆ΣΑ Ν. Αιγαίου η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο έγινε κατόπιν εορτής. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και  ο διάλογος  δεν έχει νόημα, αφού δεν έχει να προσφέρει κάτι στο κοινωνικό σύνολο. 

Η « Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» εγκαίρως  παρέθεσε τις θέσεις της ζήτησε να γίνει συζήτηση  και να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση,  για τροποποίηση του  άρθρο 93  με τρόπο που θα λειτουργούσε θετικά για τους ΟΤΑ. Εκ των υστέρων δεν υπάρχει λόγος να κατατεθούν προτάσεις.

 Δεν έχει νόημα ο διάλογος για  τετελεσμένα γεγονότα και ειλημμένες αποφάσεις. Σε εκθέσεις ιδεών που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε, στους νησιώτες μας εμείς δεν συμμετέχουμε. 

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Νατάσα Βενετοκλή, ζήτησε να γίνει κανονική συνεδρίαση του σώματος, αίτημα που έγινε δεκτό από τον  περιφερειάρχη όπως και το να μεταδίδονται ζωντανά μέσω του διαδικτύου οι συζητήσεις . 

Επιπλέον στα θέματα που αφορούν την υγειονομική θωράκιση της περιφέρειας συμφωνήσαμε, γιατί  η υγεία  και η ασφάλεια πολιτών και επισκεπτών  είναι αδιαπραγμάτευτα."

Newsroom Cyclades Voice 

 

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 76


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.