«ΕΚΑΒ be S.A.F.E.» στη Μύκονο (ΦΩΤΟ)

Δημοσίευση: 27.05.2020, 20:19
Τελευταία Ενημέρωση: 27.05.2020, 20:24

Συνάντηση του Δημάρχου Μυκόνου με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, το διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου (2η Υ.ΠΕ.) Χρήστο Ροϊλό και την αντιδήμαρχο και πρόεδρο του Κέντρου Υγείας, Ντίνα Σαμψούνη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαΐου, στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου ετοιμότητας, εκπαίδευσης και ασκήσεων «ΕΚΑΒ be S.A.F.E.».

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ) και το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) του ΕΚΑΒ, με αφορμή τη σταδιακή άρση των μέτρων για τον τουρισμό, υλοποιούν το πρόγραμμα ελέγχου ετοιμότητας, εκπαίδευσης & ασκήσεων με το κωδικό όνομα «ΕΚΑΒ be S.A.F.E.» (Stay Alert Fully Educated), με σκοπό τη διασφάλιση της απαιτούμενης προστασίας της δημόσιας υγείας των επισκεπτών, αλλά και των κατοίκων των τουριστικών προορισμών της νησιωτικής Ελλάδας.

 Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα περιλαμβάνει έλεγχο ετοιμότητας, εκπαίδευσης και ασκήσεων του υγειονομικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας του νησιού, καθώς και των στελεχών του Λιμενικού Σώματος για την ορθή διαχείριση ύποπτου ή επιβεβαιωμένου περιστατικού SARS-CoV2.

 Στην εκπαίδευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο, έπειτα από παραχώρηση του Δήμου Μυκόνου, συμμετείχε το προσωπικό του Κέντρου Υγείας, το ΕΚΑΒ Μυκόνου και το Λιμενικό Σώμα.

 Επιπλέον, στην εν λόγω συνάντηση διαπιστώθηκε η πλήρης ετοιμότητα του νησιού με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας για τον περιορισμό της πανδημίας καταγράφηκαν οι ανάγκες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για την τουριστική περίοδο, καθώς επίσης δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην υπόδειξη αξιόπιστων τεστ ανίχνευσης του SARS-CoV-2.

 Αναφορικά με τα πιθανά κρούσματα, που δεν θα χρήζουν νοσηλείας, το Υπουργείο Τουρισμού θα προχωρήσει στην ενοικίαση ξενοδοχείου στο οποίο θα τίθενται σε καραντίνα τα ύποπτα κρούσματα, ενώ για τα επείγοντα περιστατικά θα γίνεται αεροδιακομιδή στο πλησιέστερο νοσοκομείο αναφοράς Covid-19.

 Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος κ. Κ. Κουκάς, τόνισε: «Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας η δική μας προτεραιότητα είναι η προστασία της υγείας των πολιτών και των επισκεπτών στο νησί μας. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ έρχεται να ενισχύσει και να συνεχίσει αυτή την προσπάθεια με σκοπό όλοι μαζί να είμαστε πανέτοιμοι να διαχειριστούμε πιθανά κρούσματα, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου. Σε κάθε περίπτωση τονίσαμε την ανάγκη πραγματοποίησης προληπτικών τεστ ως το πλέον αποτελεσματικό μέτρο για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας».

Newsroom Cyclades Voice

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΔείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 142


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.