Επιστολή Ευάγ. Βαμβακάρη στον πρωθυπουργό για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μήλου

Δημοσίευση: 26.05.2020, 15:12
Τελευταία Ενημέρωση: 26.05.2020, 15:34

Επιστολή στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε ο πρώην πολιτευτής Κυκλάδων, Ευάγγελος Βαμβακάρης, για την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Μήλου στο οποίο σήμερα, όπως επισημαίνει, υπάρχει μόνιμα μόνο μια οδοντίατρος, αλλά και για προβλήματα στις Κυκλάδες λόγω κορονοϊού...

Όπως επισημαίνει ο κ. Ευάγγελος Βαμβακάρης στην επιστολή, πρόσφατα επισκέφτηκε τη νέα Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μήλου για να τον ενημερώσει αν όντως αληθεύουν  οι διαμαρτυρίες των κατοίκων του νησιού σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μήλου.

Δικαιολογημένα οι κάτοικοι διαμαρτύρονται γιατί διαπιστωμένα πλέον το Κέντρο Υγείας υπολειτουργεί, αναφέρει ο κ. Βαμβακάρης, αφού σύμφωνα με την πληροφόρηση από τη Διευθύντρια, οι ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ 13. Από αυτές είναι 6 Γενικοί Γιατροί και οι υπόλοιποι είναι άλλων ειδικοτήτων. 

"Σήμερα το Κέντρο υγείας λειτουργεί με την Διευθύντρια, η οποία είναι Οδοντίατρος, και με δύο Γενικούς Γιατρούς. Όμως, η μία Γενικός Γιατρός είναι σε άδεια ανατροφής τέκνου μέχρι τον Ιανουάριο του 2021, ενώ ο δεύτερος Γενικός Γιατρός ο οποίος ήταν μάλιστα Διευθυντής έχει μετατεθεί και προσωρινά παραμένει στη Μήλο με απόσπαση. Δηλαδή, στη ουσία, σήμερα στο Κέντρο Υγείας Μήλου, υπάρχει ΜΟΝΙΜΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ.

Επείγει, τονίζει,  να προκηρυχθούν νέες θέσεις ιατρών των εξής ειδικοτήτων:
1) ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ
2) ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ
3) ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΥ
4) ΟΥΡΟΛΟΓΟΥ
5) ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΥ (Πριν μερικά χρόνια υπήρχε ένας πνευμονολόγος λόγω των μεταλλευτικών εταιριών που υπάρχουν στο νησί. Σήμερα, και λόγω κορονοιού, επιβάλλεται να υπάρχει ένας πνευμονολόγος.) 
Οπωσδήποτε είναι απαραίτητες τουλάχιστον δύο θέσεις Γενικών Γιατρών."

Παράλληλα, ο κ. Βαμβακάρης εκφράζει έντονη ανησυχία για το ότι οι προερχόμενοι από το εξωτερικό επισκέπτες δεν θα κάνουν το τεστ.

"Κύριε Πρωθυπουργέ, σκεφτείτε σοβαρά τι επιπτώσεις και τι χάος θα προκληθεί σε περίπτωση που θα επισκεφθούν τα νησιά μας ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ οι οποίοι θα διασπείρουν τον ιό. Γνωρίζω φυσικά σε τι οικονομική κατάσταση έχουμε βρεθεί ως χώρα, αλλά η υγεία είναι πάνω απ’ όλα", καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Βαμβακάρης, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού. 

Newsroom Cyclades Voice

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 123


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.