Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων της Τήνου

Δημοσίευση: 21.05.2020, 18:06
Τελευταία Ενημέρωση: 21.05.2020, 18:09

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων της Τήνου για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού, επισημαίνεται σε ανακοίνωσή της, η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 στις Κυκλάδες. Παράλληλα, καταδικάζει τη νέα επέμβαση των Δυνάμεων Καταστολής στο νησί και δηλώνει ότι συμπαραστέκεται στον αγώνα των κατοίκων των νησιών που εναντιώνονται στη μη αναστρέψιμη υποβάθμιση του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζουν και θα συνεχίσουν να ζουν...

Η ανακοίνωση της ΠΣΕ Κυκυκλάδων ΜέΡα25

"Οι κάτοικοι της Τήνου που αγωνίζονται να προστατέψουν  το νησί τους από την καταστροφική εγκατάσταση αιολικών πάρκων βρίσκονται για δεύτερη φορά αντιμέτωποι με δυνάμεις καταστολής της Ελληνικής Αστυνομίας με αποτέλεσμα να υπάρξουν και συλλήψεις. 

Το ΜέΡΑ25 έχει τοποθετηθεί με έμφαση ενάντια σε σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών βασισμένων σε ελλιπείς μελέτες και αμφίβολες αδειοδοτήσεις και έχει καταθέσει προτάσεις για την ενεργειακή μετάβαση χωρίς καταστροφή του περιβάλλοντος. 

 Ως Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 στις Κυκλάδες καταδικάζουμε την νέα επέμβαση των Δυνάμεων Καταστολής στο νησί και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των κατοίκων των νησιών που εναντιώνονται στη μη αναστρέψιμη υποβάθμιση του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζουν και θα συνεχίσουν να ζουν.

 Η πολιτική εξουσία υπάρχει και για να διορθώνει τους νόμους και τις αποφάσεις  ώστε να λειτουργούν υπέρ των συμφερόντων των κοινωνιών και όχι μόνο για να διασφαλίζει την εφαρμογή τους (με κάθε μέσον!) ακόμα και όταν αυτοί αποδεικνύονται καταστροφικοί.

Η επίμονη και επαναλαμβανόμενη επιλογή της αστυνομικής παρέμβασης για την αποσιώπηση της φωνής των κινημάτων μας ανησυχεί και μας εξοργίζει. Πόσο μάλλον όταν αυτά τα κινήματα εκφράζουν το σύνολο των κατοίκων του νησιού, όπως αποδεικνύεται από την σύμφωνη γνώμη όλων των εκλεγμένων παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο της Τήνου.

Ακόμα μια φορά η ΝΔ απαξιώνει τη βούληση των τοπικών κοινωνιών και δείχνει τον κυνισμό της εξουσίας  και μάλιστα σε μια περίοδο όπου τα νησιά μας δοκιμάζονται από τη νέα οικονομική ύφεση που έρχεται καθώς και το 5ο μνημόνιο", αναφέρει η ΠΣΕ Κυκλάδων ΜέΡΑ25.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 119


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.