"Να απελευθερωθούν οι Τηνιακοί διαδηλωτές απόψε"

Δημοσίευση: 20.05.2020, 22:10
Τελευταία Ενημέρωση: 20.05.2020, 22:17

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων καταδικάζει για άλλη μια φορά την αποστολή ομάδας ΜΑΤ στην Τήνο με σκοπό να προφυλάξει ιδιωτικά συμφέροντα που έρχονται σε αντίθεση με ολόκληρη την κοινωνία του νησιού και εκφράζει την συμπαράστασή της στους πολίτες που αντιμετωπίστηκαν με βία διαμαρτυρόμενοι ειρηνικά. Παράλληλα, καταγγέλλει τις συλλήψεις των οκτώ διαδηλωτών και ζητάει την άμεση απελευθέρωσή τους απόψε (σ.σ. Τετάρτη)...
Ο συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, Μιχάλης Φραγκίσκος (Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων:

"Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ καταδικάζει για άλλη μια φορά την αποστολή ομάδας ΜΑΤ στην Τήνο με σκοπό να προφυλάξει ιδιωτικά συμφέροντα που έρχονται σε αντίθεση με ολόκληρη την κοινωνία του νησιού και εκφράζει την συμπαράστασή της στους πολίτες που αντιμετωπίστηκαν με βία διαμαρτυρόμενοι ειρηνικά. Είναι απαράδεκτη η άσκηση βίας σε οποιονδήποτε πολίτη οποιασδήποτε ηλικίας και φύλου που εκφράζει την άποψή του δημόσια, ειρηνικά και συλλογικά και γι’ αυτό  είναι απόλυτα καταδικαστέα. 

Η αναλγησία της κυβέρνησης και η άρνηση της ελάχιστης συνεννόησης με την τοπική κοινωνία της Τήνου  -ακριβώς στο ίδιο μοτίβο που ακολουθείται και για τα άλλα νησιά που απειλούνται με Βιομηχανικές Μονάδες ΑΠΕ- δεν μπορεί να έχει αποτελέσματα και δεν μπορεί να βρίσκει σύμφωνο κανένα πολίτη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με διαδοχικούς νόμους όπως και ο τελευταίος περιβαλλοντικός νόμος δίνει σειρά κινήτρων και διευκολύνσεων για την αδειοδότηση και εγκατάσταση μεγάλων αιολικών πάρκων στις Κυκλάδες. Παράλληλα, τα τοπικά περιφερειακά και εθνικά στελέχη της ΝΔ δίνουν σειρά υποκριτικών παραστάσεων στη Τήνο. Τους αφήνουμε στη κρίση των Τηνιακών  μαζί με την καταστροφική για τις Κυκλάδες πολιτική της ΝΔ.   

Καταγγέλλουμε τις σημερινές αγριότητες της αστυνομίας και των ΜΑΤ εναντίον των κατοίκων της Τήνου, που μας θυμίζουν τα ιστορικά γεγονότα του 1916 στη Σέριφο και ιδιαίτερα καταγγέλλουμε τις συλλήψεις των οκτώ διαδηλωτών και ζητάμε την άμεση απελευθέρωση τους απόψε. 

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, όπως και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό των τοπικών νησιωτικών κοινωνιών που διεκδικούν το δικαίωμα να αποφασίζουν για το μέλλον του τόπου τους."

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 81


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.