Σε συμμόρφωση με τον κανονισμό καθαριότητας καλεί του πολίτες ο Δήμος Σύρου

Δημοσίευση: 19.05.2020, 19:24
Τελευταία Ενημέρωση: 19.05.2020, 19:29

Η Διεύθυνση Καθαριότητας – Περιβάλλοντος και Αγροτικής Πολιτικής Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, επισημαίνει ότι σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Καθαριότητας, απαγορεύεται η εγκατάλειψη ογκωδών αντικειμένων χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το Τμήμα Αποκομιδής Απορριμμάτων και Καθαριότητας Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου. Καλεί δε όλους τους δημότες και τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων να συνεργαστούν για την τήρηση του Κανονισμού Καθαριότητας και την εξάλειψη των παραβάσεων...
(Φωτογραφία αρχείου Cyclades Voice)
Bookmark and Share

Η Διεύθυνση Καθαριότητας – Περιβάλλοντος  και Αγροτικής Πολιτικής Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, αναλυτικά, αναφέρει:

"Ενημερώνουμε τους δημότες και κατοίκους του νησιού μας ότι, σύμφωνα με τον ισχύοντα ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ* του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, για τη διάθεση ογκωδών αντικειμένων & προϊόντων κλαδονομής, ο οποίος ψηφίστηκε και ισχύει από το 2018 (υπ’ αριθμ. 142/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου – Ερμούπολης), οι πολίτες
 
Υ Π Ο Χ Ρ Ε Ο Υ Ν Τ Α Ι

να ενημερώνουν τηλεφωνικά το Τμήμα Αποκομιδής Απορριμμάτων και Καθαριότητας Κοινόχρηστων Χώρων (τηλ. 2281088771), το οποίο, κατόπιν επί τόπου ελέγχου της σύστασης, του όγκου και των εν γένει χαρακτηριστικών των προς απόρριψη υλικών, θα πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους εάν είναι δυνατόν να συλλέξουν τα υλικά οι Υπηρεσίες του Δήμου, καθώς σε άλλη περίπτωση οι πολίτες με δική τους ευθύνη οφείλουν να μισθώσουν όχημα δημοσίας χρήσεως, το οποίο θα μεταφέρει τα προς απόρριψη υλικά στην κατάλληλη μονάδα διάθεσης (ΧΥΤΑ, μονάδα ανάκτησης ΑΕΚΚ κλπ).

Ως εκ τούτου 
Α Π Α Γ Ο Ρ Ε Υ Ε Τ Α Ι

η εγκατάλειψη ογκωδών αντικειμένων χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το Τμήμα Αποκομιδής Απορριμμάτων και Καθαριότητας Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου.

    Η δραματική αύξηση της ανεξέλεγκτης απόθεσης ογκωδών αντικειμένων και προϊόντων κομμένης βλάστησης, κατά το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της μη υπευθυνότητας και ασυνέπειας ορισμένων συμπολιτών μας, έχει δημιουργήσει μια πρωτοφανή κατάσταση που ο Δήμος αδυνατεί να διαχειριστεί με τα μέσα που διαθέτει. Δεδομένου ότι οφείλουμε να εξασφαλίσουμε την καθαριότητα του νησιού μας, υποχρεούμαστε να προχωρήσουμε άμεσα τη διαδικασία ανάθεσης σε ιδιώτη για την περισυλλογή του αδιανόητου μεγέθους ογκωδών απορριμμάτων που έχει συγκεντρωθεί, δαπανώντας κατ’ αυτό τον τρόπο χρήματα των δημοτών μας.

Καλούμε όλους τους δημότες και τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων να συνεργαστούμε για την τήρηση του Κανονισμού Καθαριότητας και την εξάλειψη των παραβάσεων.

Τέλος, σε κάθε περίπτωση και κατ’ εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα σε όσους παραβάτες εντοπίζονται.

*Για περαιτέρω ενημέρωση, αναζητήστε τα άρθρα 3, 4 και 7 του ισχύοντος Κανονισμού Καθαριότητας ο οποίος είναι αναρτημένος στο site του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης."

Newsroom Cyclades Voice 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 177


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.