Εγκρίθηκαν τα τεύχη διακήρυξης δυο νέων μονάδων αφαλάτωσης στη Μύκονο

Δημοσίευση: 08.05.2020, 18:31
Τελευταία Ενημέρωση: 08.05.2020, 18:33

Με απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εγκρίθηκαν την Παρασκευή 8 Μαΐου τα τεύχη διακήρυξης του έργου «Προμήθεια δύο φορητών μονάδων αφαλάτωσης τύπου αντίστροφης όσμωσης ελάχιστης παραγωγής χιλίων κυβικών μέτρων τη μέρα εκάστη» - όπως αυτά συνετάχθηκαν και προτάθηκαν από τη Δ.Ε.Υ.Α.Μ. - στον ¶ξονα Προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση πόρων», με συνολική χρηματοδότηση του έργου ύψους 1.612.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)...
Bookmark and Share

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής , του Προέδρου της ΔΕΥΑΜ κου Βιγλιάρη και με την επιμέλεια και υποστήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας της επιχείρησης και του Προϊσταμένου της κ. Κουνάνη, μετά από σχεδόν τέσσερα (4) χρόνια επίπονης προσπάθειας και συνεχών γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και ύστερα από την ένταξη για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ 2014-2020 του έργου της προμήθειας και εγκατάστασης δύο (2) νέων Αφαλατώσεων στο νησί μας, εγκρίθηκαν τα τεύχη της προκήρυξης και η διαδικασία και προχωρούμε άμεσα σε δημοπράτηση του έργου, το οποίο εντάχθηκε σε χρηματοδότηση στις 28.08.2018.


Το έργο αφορά στην προμήθεια δυο φορητών μονάδων αφαλάτωσης θαλάσσιου ύδατος, δυνατότητας ελάχιστης παραγωγής 1.000 κυβικών/ημέρα πόσιμου νερού η καθεμιά, όπως επίσης και στους αντίστοιχους αγωγούς υδροληψίας (29,30 μ. περίπου) και διάθεσης της άλμης (343,50 μ. περίπου). Οι εν λόγω μονάδες αφαλάτωσης συνολικά θα παράγουν 730.000 κυβικά πόσιμου νερού ετησίως και θα τοποθετηθούν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΜ στον παλαιό λιμένα Μυκόνου.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αναβαθμίζει σημαντικά την υδροδότηση του νησιού.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε σχετικά:

«Πρόκειται για ακόμα ένα σημαντικό έργο που είχε ανάγκη το νησί μας.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Φραντζέσκος Βιγλιάρης, τα μέλη του ΔΣ και οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, όπως επίσης και η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΜ (2014-2019), εργάστηκαν μεθοδικά προκειμένου να έλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα ξεκινήσουν όλες οι προβλεπόμενες διαγωνιστικές διαδικασίες, προκειμένου να προμηθευτούμε τις δυο νέες μονάδες αφαλάτωσης το ταχύτερο δυνατό.

Η Δημοτική Αρχή, όπως σημειώνεται, εξακολουθεί να δουλεύει εντατικά και συστηματικά με κύριο στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και την υλοποίηση του σχεδιασμού της για την πραγματοποίηση σημαντικών έργων υποδομών.

Newsroom Cyclades Voice 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 127


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.