Ανακύκλωση μικρών ηλεκτρικών συσκευών στη Σύρο

Δημοσίευση: 07.05.2020, 21:03
Τελευταία Ενημέρωση: 07.05.2020, 21:10

Με γνώμονα, όπως επισημαίνεται, τη διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας του φυσικού μας περιβάλλοντος, τη συνετή και ορθολογική χρησιμοποίηση των φυσικών πόρων και την προστασία της δημόσιας υγείας, ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης μέσω του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, προχώρησε στην ανακύκλωση μικρών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, που είτε μπαίνουν στην πρίζα είτε λειτουργούν με μπαταρία, συμπεριλαμβανομένων και των λαμπτήρων...
Bookmark and Share

Λόγω της ραγδαίας τεχνολογικής ανάπτυξης και της μεγάλης μείωσης του κόστους παραγωγής, τα ηλεκτρικά είδη εξαπλώνονται με γρήγορους ρυθμούς, με συνέπεια την ταχεία αύξηση του όγκου των αποβλήτων τους.   

 Τα οφέλη της ανακύκλωσης συσκευών είναι πολλά:

    • Μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων.
    • Δεν επιβαρύνεται το περιβάλλον από επικίνδυνες ουσίες που περιέχονται στις συσκευές, όταν μετά το τέλος της χρήσιμης ζωής τους δε υποστούν ορθή περιβαλλοντική διαχείριση. 
    • Με την επεξεργασία των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων μας ανακτώνται αξιοποιήσιμα υλικά, όπως μέταλλα, γυαλί και πλαστικό, τα οποία επαναχρησιμοποιούνται στην διαδικασία παραγωγής. 
    • Με τη μείωση των παραγωγικών διαδικασιών, εξοικονομείται ενέργεια και περιορίζεται η βιομηχανική ρύπανση.
    • Οι κατασκευαστές που παράγουν προϊόντα σε μεγάλο βαθμό από ανακυκλωμένα υλικά έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους, καθώς μειώνουν τις ανάγκες τους σε πρώτες ύλες και ενεργειακές πηγές, σε εξοπλισμό και εγκαταστάσεις Μακροπρόθεσμα, χαμηλότερο κόστος για τη βιομηχανία σημαίνει χαμηλότερες τιμές για τους καταναλωτές.

    Οι νέοι κάδοι ανακύκλωσης έχουν ήδη τοποθετηθεί στην Άνω Σύρο (Στέγαστρο πλησίον Καμάρας), στο Επισκοπειό (Στέγαστρο πλησίον Λουμίδη), στο Κίνι (Στέγαστρο πλησίον Σπεράντζας), στη Βάρη (Κοινοτικό Γραφείο), στον Γαλησσά (Κοινοτικό Γραφείο και ΚΑΠΗ), στον Πάγο (Κοινοτικό Γραφείο) στον Μέγα Γιαλό (Στάση Αλιφραγκή), στο Μάννα (Κοινοτικό Γραφείο και ΚΑΠΗ), στην Ποσειδωνία (Έπαυλη Τσιροπινά και δημοτικό οικόπεδο «ΤΕΡΕΤΟ»), στον Φοίνικα (ΚΑΠΗ), στα Χρούσσα (ΚΑΠΗ) και στην Ερμούπολη (έμπροσθεν ΟΑΕΔ).

    Απώτερος στόχος μας είναι όλοι οι πολίτες να αναγνωρίσουν την περιβαλλοντική αξία της ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών και να συμμετέχουν συστηματικά σε αυτή την πρωτοβουλία, τονίζεται από το Δήμο Σύρου - Ερμούπολης. 

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 86


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.