Φ. Φόρτωμας: Εφαρμογή ψηφιακής υγείας και τηλεϊατρικής σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές

Δημοσίευση: 04.04.2020, 16:09
Τελευταία Ενημέρωση: 04.04.2020, 16:14

Ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, κατέθεσε ερώτηση, με θέμα την εφαρμογή της ψηφιακής υγείας και τηλεϊατρικής σε απομακρυσμένες περιοχές, προς τους Υπουργούς Υγείας, κκ. Βασίλη Κικίλια και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.
Bookmark and Share

Ο βουλευτής επεσήμανε, ότι η πανδημία φέρνει στο προσκήνιο πιο επιτακτικά από ποτέ την ανάγκη ενίσχυσης του τομέα δημόσιας υγείας, με ζητούμενο την αποτελεσματικότερη ανάπτυξη ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, μέσω της αξιοποίησης νέων τεχνολογιών, οι οποίες θα προσφέρουν αφενός αύξηση της προσβασιμότητας ανεξαρτήτως γεωγραφικής τοποθεσίας, αφετέρου δε μείωση του συνολικού κόστους. 

Αναφερόμενος στις νησιωτικές περιοχές, ο κ. Φόρτωμας, τόνισε ότι θα πρέπει να υιοθετηθούν τα συστήματα ψηφιακής υγείας, όπως αυτό της τηλεϊατρικής, ώστε να συγκροτηθεί ένα αξιόπιστο και ολοκληρωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας χαμηλού κόστους, με σκοπό την αντιμετώπιση περιστατικών που θα ξεκινούν από την πρόληψη και τη διάγνωση και φτάνουν μέχρι τη θεραπεία και την παρακολούθηση χρόνιων παθήσεων. 

Στην ερώτηση του, ο βουλευτής Κυκλάδων, ζήτησε ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες τις οποίες προτίθεται να αναλάβουν τα συναρμόδια Υπουργεία, αναφορικά με τη χρήση της τηλεϊατρικής και των ψηφιακών υπηρεσιών υγείας, αλλά και τις δυνατότητες που παρέχονται για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου ενιαίου δικτύου στη χώρα, εντός του οποίου θα περιλαμβάνονται οι νησιωτικές και ορεινές περιοχές.  

Τέλος, απηύθυνε ερώτημα προς τους δύο Υπουργούς ως προς την προοπτική εφαρμογής της τηλεϊατρικής στη δημόσια υγεία συνδυαστικά με την ιδιωτική πρωτοβουλία, μέσα στο πλαίσιο του συμπληρωματικό της ρόλου.

Newsroom Cyclades Voice

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 117


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.