ΜέΡΑ25 Κυκλάδων: Η πολιτεία οφείλει να δράσει άμεσα

Δημοσίευση: 17.03.2020, 20:45
Τελευταία Ενημέρωση: 17.03.2020, 20:52

Η πολιτεία οφείλει να δράσει άμεσα τόσο προς την κατεύθυνση του ελέγχου της υγείας των ταξιδιωτών και συνεπώς την προστασία των κατοίκων του νησιού από κάθε πιθανότητα μετάδοσης του ιού, όσο και προς την κατεύθυνση της αναγκαίας ανθρώπινης φροντίδας προς τους 196 ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους εγκυμονούσες γυναίκες και παιδιά, επισημαίνει το ΜέΡΑ25 Κυκλάδων για τους μετανάστες και πρόσφυγες που έφτασαν ξημερώματα της Δευτέρας στην Κέα...

Αναλυτικά η ανακοίνωση ΠΣΕ ΜέΡΑ25 Κυκλάδων:

"Η πολιτεία οφείλει να δράσει άμεσα

Από την Δευτέρα 16 Μαρτίου βρίσκονται στην Κέα 196 άνθρωποι, επιβάτες ενός πλοίου που ταξίδευε παράνομα με υποτιθέμενο προορισμό την Ιταλία και τελικά προσάραξε στο λιμάνι της Κέας. Το μικρό νησί προφανώς δεν διαθέτει ούτε τον στοιχειώδη εξοπλισμό για τον έλεγχο της υγείας των ταλαιπωρημένων ανθρώπων για να αποκλειστεί η πιθανότητα του κορωνοϊού, όπως επίσης δεν διαθέτει καμιά υποδομή για τη στέγαση και τη φροντίδα τους. 

Η πολιτεία οφείλει να δράσει άμεσα τόσο προς την κατεύθυνση του ελέγχου της υγείας των ταξιδιωτών και συνεπώς την προστασία των κατοίκων του νησιού από κάθε πιθανότητα μετάδοσης του ιού, όσο και προς την κατεύθυνση της αναγκαίας ανθρώπινης φροντίδας προς τους 196 ανθρώπους  ανάμεσα στους οποίους εγκυμονούσες γυναίκες και παιδιά.

Στις Κυκλάδες και ιδιαίτερα στα μικρότερα νησιά όπως η Κέα, όπου οι δυνατότητες ιατρικής περίθαλψης ήταν πάντα εξαιρετικά μειωμένες και αυτή τη στιγμή στερούνται ακόμα και το στοιχειώδες υλικό για την πρόληψη, η μετάδοση του κορωνοϊού θα είναι πολύ δυσκολότερο να αντιμετωπιστεί απ΄ ότι στην ηπειρωτική χώρα και κινδυνεύει να έχει μοιραία αποτελέσματα αν δεν ληφθούν σοβαρά μέτρα άμεσα."

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 194


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.