Σάρωσαν τα εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου στην απονομή Χρυσών Σκούφων 2020

Δημοσίευση: 19.02.2020, 16:58
Τελευταία Ενημέρωση: 19.02.2020, 17:01

Πρωταθλητής στην υψηλή γαστρονομία αναδείχθηκε για άλλη μια φορά το Νότιο Αιγαίο με 21 συνολικά βραβευμένα εστιατόρια, στη λαμπερή τελετή απονομής των 27ων Χρυσών Σκούφων, το βράδυ της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου στο Grand Ballroom της «Μεγάλης Βρετανίας».
Bookmark and Share

Παρόντος του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου  - ο οποίος στην αντίστοιχη τελετή του 2019 είχε βραβευτεί για για την κατάκτηση του τίτλου “Νότιο Αιγαίο, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019”  - και εκπροσώπων του πολιτικού, του επιχειρηματικού, του πολιτιστικού και του γαστρονομικού κόσμου της χώρας, 21 συνολικά εστιατόρια από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου,  απέσπασαν διακρίσεις και αναδείχθηκαν νικητές των επιδραστικότερων γαστρονομικών βραβείων της Ελλάδας, αριθμός που ισοδυναμεί σχεδόν με το ένα τρίτο των 67 συνολικά βραβευθέντων εστιατορίων σε ολόκληρη τη χώρα. 

Ειδικότερα, 9 συνολικά εστιατόρια  από το Νότιο Αιγαίο τιμήθηκαν με Χρυσό Σκούφο, στο σύνολο των 28 βραβευμένων, ενώ 12 ακόμη απέσπασαν την τιμητική διάκριση Top Notch, από τα 39  που βραβεύτηκαν σε όλη τη χώρα.

Η κατηγορία Top Notch καθιερώνεται από φέτος, ως ένα νέο επίπεδο στην κλίμακα βράβευσης, για τα πολύ καλά εστιατόρια της Ελλάδας που ξεχωρίζουν με αξιοσημείωτες επιδόσεις, επαγγελματική δεξιότητα και χρησιμοποίηση ποιοτικών υλών. 

Φέτος, υποψήφια για Χρυσό Σκούφο ήταν 41 εστιατόρια από το Νότιο Αιγαίο, σε σύνολο 103 από όλη την Ελλάδα

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά:

“Είμαι  για μια ακόμη χρονιά υπερήφανος για τους Χρυσούς Σκούφους 2020.
Τόσο ο αριθμός των υποψηφίων εστιατορίων του Νοτίου Αιγαίου, όσο και των βραβείων που απέσπασαν, δείχνουν ότι κάτι κάνουν καλά αυτοί οι νησιώτες! Εμείς, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για πολλά χρόνια, δουλεύουμε πολύ μεθοδικά, πολύ επαγγελματικά και με μεγάλη αφοσίωση πάνω στη γαστρονομία. Τα εξαιρετικά αποτελέσματα των νησιών, τα έχουν καταστήσει πρωταγωνιστές και σε αυτόν τον τομέα. Αυτή είναι και η ισχυρότερη δική μας δέσμευση: να συνεχίσουμε να επενδύουμε και να εργαζόμαστε με αγάπη και επιμονή,  πάνω σε αυτά που κάνουν το Νότιο Αιγαίο μοναδικό: στους ανθρώπους του, στις ιδέες τους, στο ζήλο που κάνουν τη δουλειά τους, ανεβάζοντας αυτόν τον τόπο,στο βάθρο του πρωταθλητή.  Μπράβο σε όλους!” 

Οι Χρυσοί Σκούφοι είναι τα μοναδικά ελληνικά βραβεία γαστρονομίας και απονέμονται στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας από το περιοδικό Αθηνόραμα  Ο θεσμός, με αφετηρία το 1992, καταγράφει συνεχή παρουσία στα ελληνικά πολιτιστικά δρώμενα και θεωρείται έγκυρος και καταξιωμένος, τόσο από τους επαγγελματίες του χώρου όσο και από το κοινό. Η ύπαρξη του έχει λειτουργήσει καταλυτικά σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση της ποιότητας των εστιατορίων της χώρας.

Αποτελεί την γενεσιουργό αιτία για την εξέλιξη των σεφ μέσα από την ευγενή άμιλλα και συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό της εθνικής μας κουζίνας και την εκπαίδευση του κοινού. 

Η αξιολόγηση και η βαθμολόγηση των εστιατορίων γίνεται βάσει διεθνών κριτηρίων, σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο και το γενικότερο επίπεδο της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής στον παγκόσμιο χάρτη.

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 118


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.