Π. Κροντηράς: Ο Δήμος Τήνου για πρώτη φορά με ψήφισμά του δηλώνει ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή ειρηνικών κινητοποιήσεων

Δημοσίευση: 16.02.2020, 15:09
Τελευταία Ενημέρωση: 16.02.2020, 15:10

Για πρώτη φορά το δημοτικό συμβούλιο Τήνου, με το πρόσφατο ψήφισμα που ενέκρινε ομόφωνα μετά από πρόταση της μείζονος μειοψηφίας και της παράταξης "Κοινό Τηνίων", δηλώνει τη στήριξη σε κάθε ειρηνική κινητοποίηση του κόσμου, καθώς και ότι θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων όπως άλλωστε έχουμε κάνει μέχρι τώρα γιατί όλοι μαζί είμαστε σε αυτόν τον αγώνα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών και όλοι μαζί συνεχίζουμε, ανέφερε ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Παναγιώτης Κροντηράς, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου. Τι αναφέρθηκε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τήνου για το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και τη στάση του δημάρχου Δημήτρη Λιανού όσον αφορά την απόρριψη της πρότασης για έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στον Τηνιακό λαό...
Ο Παναγιώτης Κροντηράς σε πρόσφατη μεγάλη κινητοποίηση της Τηνιακής κοινωνίας κατά της τοποθέτησης ανεμογεννητριών στην Τήνο
Bookmark and Share

Οι Τηνιακοί, αλλά και όλοι οι νησιώτες ειρηνικά πάντα προσπαθούν να κατακτήσουν αυτό που πιστεύουν, ανέφερε ο κ. Κροντηράς, προσθέτοντας πως θεωρεί ότι ποτέ δεν πρέπει να φτάνουν σε ακραίες καταστάσεις εκφράζοντας την πεποίθηση ότι έχουν το δίκιο με το μέρος τους και παλεύουν για να παραδώσουν μια καλύτερη Τήνο στα παιδιά τους.

Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, μετά από κάλεσμα του δημοτικού συμβουλίου Τήνου, εκπρόσωποι του Δήμου και κάτοικοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Ειρηνοδικείο του νησιού, όπου επρόκειτο να εξεταστούν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της διέλευσης οχημάτων από δημοτική ιδιοκτησία που κατέθεσε ο Δήμος Τήνου με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής κατά της εταιρείας μπετόν γιατί για να φτάσουν τα οχήματα στο σημείο που βρίσκεται το εργοτάξιο περνούν μέσα από δημοτική ιδιοκτησία, ανέφερε ο Παναγιώτης Κροντηράς. 

Πρόσθεσε δε, ότι η απόφαση του Ειρηνοδίκη δεν εκδόθηκε την ίδια μέρα κι έτσι αναβλήθηκε μέχρι την έκδοση της απόφασης και η κινητοποίηση της Πέμπτης  13 Φεβρουαρίου στην οποία είχε καλέσει δια του ψηφίσματός του το δημοτικό συμβούλιο και αφορούσε το κλείσιμο καταστημάτων και ειρηνικής συγκέντρωσης.

Σημειώνεται, ότι τελικώς την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου το Ειρηνοδικειο Τήνου δέχτηκε το αίτημα του Δήμου Τήνου και χορήγησε προσωρινή διαταγή απαγόρευσης διέλευσης μηχανημάτων έργου (μπετονιέρες κλπ) μέσα από τη δημοτική έκταση στα Πράσσα.

Ερωτηθείς ο Παναγιώτης Κροντηράς αν επιβεβαιώνει πληροφορίες της δημοσιογράφου ότι ο ίδιος αναφέρθηκε στη τοποθέτηση του δημάρχου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού, όταν ο επικεφαλής της "Δύναμης Δημιουργίας" πρότεινε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης στον Τηνιακό λαό για τον αγώνα του κατά των ανεμογενητριών, θέμα που απασχολεί και τη Νάξο, απάντησε πως όντως με αφορμή την ενημέρωση που έκανε ο δήμαρχος Τήνου για μηνύματα συμπαράστασης που έλαβε ο Δήμος Τήνου από το Δήμο Σερίφου και από τη μείζονα μειοψηφία του Δήμου Άνδρου, ρώτησε αν θα ήταν δόκιμο να ζητηθεί η συμπαράσταση των Δήμων, ενημερώνοντας πως ο κ. Λιανός είπε πως ο Δήμος Τήνου δεν έχει ζητήσει τη συμπαράσταση του Δήμου Νάξου & Μικρών Μικρών Κυκλάδων.

Ο δήμαρχος Τήνου απαντώντας σε αυτό είπε πως η δήλωση συμπαράστασης δεν μπορεί να ζητείται, αλλά πρέπει να εκδηλώνεται αυθόρμητα.

Ο κ. Κροντηράς επισήμανε ακόμη πως η πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε ο δημοτική παράταξη της Νάξου "Δύναμη Δημιουργίας" με τον τίτλο "Η Τήνος δεν κείται μακράν" είναι σημαντική και κινείται στο πλαίσιο συνεργασίας και ομόνοιας που πρέπει να έχουν όλα τα νησιά.

Υπενθύμισε δε ότι την περίοδο του '90 με πρωτοβουλία της Κοινότητας Κτικάδου Τήνου της οποίας ήταν πρόεδρος απέτρεψαν την τοποθέτηση  πυλώνων στην Τήνο, ενώ ταυτόχρονα δήλωναν τότε θετικοί στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Σήμερα βλέποντας την εξέλιξη και φτάνοντας στα σημερινά, καταλήγουμε ότι οι ανεμογεννήτριες ειδικά στα νησιά μας δεν προσφέρουν τίποτα, σημείωσε, τονίζοντας ότι αν πρέπει να πάρουν ένα βάρος τα νησιά πρέπει να είναι αποτέλεσμα συζήτησης και κοινής απόφασης πού πρέπει να τοποθετηθούν και όχι όπως οι επενδυτές προγραμματίζουν με μοναδικό γνώμονα πού έχει περισσότερο αέρα και με μοναδικό στόχο το κέρδος.

Ακούστε στο Ηχητικό αναλυτικά τι είπε ο Παναγιώτης Κροντηράς

Newsroom Cyclades Voice
 

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 189


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.