Δήμος Άνδρου - Αυτοδιοικητικός κύκλος: Τουρισμός

Δημοσίευση: 12.02.2020, 23:08
Τελευταία Ενημέρωση: 12.02.2020, 23:15

Κυρίαρχη θέση στις διεργασίες διείσδυσης του τουριστικού προϊόντος της Άνδρου στην αγορά της Ιταλίας επιτεύχθηκε, στο πλαίσιο παρουσίας του Δήμου Άνδρου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού BIT (Borsa Internazionale di Turismo), που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 9-11 Φεβρουαρίου στο Μιλάνο Ιταλίας. Το νησί εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Νικόλαο Μουστάκα και την υπηρεσιακώς τουριστική υπεύθυνη, Γιωταμίνα Αλεξάνδρου στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Αίθουσα 4, περίπτερο B.70-B.74-A.74.). 

Κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας δόθηκαν πληροφορίες στο κοινό, το οποίο ενημερώθηκε για τα προϊόντα και τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού που, προσφέρει η Άνδρος στους επισκέπτες της, όπως περιηγητικός τουρισμός- τουρισμός υπαίθρου, γαστρονομικός-πολιτιστικός-προσκυνηματικός τουρισμός.

Στις δυο επόμενες ημέρες που ακολούθησαν, πραγματοποιήθηκαν ουσιαστικές επαφές με σημαντικούς φορείς, εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου της Ιταλίας, οργανωτές ταξιδίων, εκπροσώπους τουριστικών πρακτορείων και άλλους επαγγελματίες. Επιπλέον, διεξάχθηκαν προγραμματισμένες συναντήσεις με έγκριτους, Ιταλούς δημοσιογράφους, bloggers και άλλους επηρεαστές της κοινής γνώμης.  

Στο περιθώριο της συμμετοχής του Δήμου Άνδρου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για θέματα τουρισμού με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη, το Δήμαρχο Σαντορίνης, Αντ. Σιγάλα, τον Εντεταλμένο Τουρισμού και τον Διευθυντή του τομέα Τουρισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, Κ. Χρυσοχοϊδη και Δ. Πασχαλίδη αντίστοιχα καθώς και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Σερίφου, Σ. Λιβάνιο.

"Η νέα Δημοτική Αρχή έδωσε δυναμικά το στίγμα της στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Μιλάνο. Αξιοποιήσαμε την δυνατότητα που μας παρείχε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ν' αναδείξουμε το πολύπλευρο τουριστικό μας προϊόν μέσα από το περίπτερό της. Το τριήμερο της Έκθεσης ήταν τριήμερο ουσίας, με παραγωγικές επαφές και με εύρος ειδικών ομάδων ενδιαφέροντος. Για εμάς η Έκθεση δεν τελείωσε στις 11 Φεβρουαρίου, αλλά συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό", δήλωσε ο κ. Μουστάκας με το τέλος της Έκθεσης. 

Όπως επισημαίνεται από το Δήμο Άνδρου, η επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους θα συνεχιστεί και μετά την Έκθεση, προκειμένου να διερευνηθούν διαφορετικοί τρόποι συνεργασίας και να προγραμματισθούν ταξίδια εξοικείωσης, για την ανάδειξη της Άνδρου και των ειδικών, τουριστικών της προϊόντων. 

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 103


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.