"Κυβερνητικός εμπαιγμός με την εντολή ακύρωσης του διαγωνισμού ανέλκυσης του Sea Diamond"

Δημοσίευση: 12.02.2020, 21:33
Τελευταία Ενημέρωση: 12.02.2020, 21:42

Η Οργάνωση Μελών Σύριζα Θήρας συμπαραστέκεται στην Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Sea Diamond και καλεί όλους τους Σαντορινιούς πολίτες και τον Δήμο Θήρας στον κοινό αγώνα. Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι Η πραγματογνωμοσύνη σχετικά με την ρύπανση που διέταξε το Αστικό Εφετείο Πειραιά (08/08/2020) είναι καταπέλτης και ζητάει την άμεση ανέλκυση του ναυαγίου λόγω της περιβαλλοντολογικής επικινδυνότητα της παραμονής του ναυαγίου στην καλδέρα του νησιού, καυτηριάζοντας την απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας για ακύρωση του διαγωνισμού μόλις δύο μέρες πριν τη λήξη της διαγωνιστικής διαδικασίας και το άνοιγμα των προσφορών για την ανέλκυση του ναυαγίου...
Bookmark and Share

Αναλυτικά η ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Θήρας:

"Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Υπουργός Ναυτιλίας κος Πλακιωτάκης εμπαίζει τον Σαντορινιό λαό και δεν εφαρμόζει την δικαστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που εκδόθηκε από τον Οκτώβριο του 2019 για την αυτοτελή υποχρέωση του Υπουργείου να προχωρήσει άμεσα στην ανέλκυση του ναυάγιου του SEA DIAMOND.

Μόλις δύο μέρες πριν την λήξη της διαγωνιστικής διαδικασίας και το άνοιγμα των προσφορών για την ανέλκυση του ναυαγίου, ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης με έγγραφο στις 16/01/2020 ακύρωσε τον διαγωνισμό και ζήτησε από την υφιστάμενη υπηρεσία του Δημόσια Αρχή Λιμένων (Δ.Α.Λ.) να αναστείλει κάθε ενέργεια της για την ανέλκυση του ναυαγίου. Με την δικαιολογία το ανυπόστατο επιχείρημα ότι η Δ.Α.Λ. είναι αναρμόδια να προκηρύξει διαγωνισμό ανέλκυσης του ναυάγιου του SEA DIAMOND και ότι την αρμοδιότητα έχει το Λιμενικό Ταμείο Θήρας. Παρά το γεγονός ότι από τον Οκτώβριο του 2018 το Λιμενικό Ταμείο Θήρας έχει δηλώσει εγγράφως ότι αδυνατεί να εκτελέσει περαιτέρω ενέργειες έπειτα από τους επανειλημμένους άκαρπους διαγωνισμούς ανέλκυσης.

Η πραγματογνωμοσύνη σχετικά με την ρύπανση που διέταξε το Αστικό Εφετείο Πειραιά (08/08/2020) είναι καταπέλτες και ζητάει την άμεση ανέλκυση του ναυαγίου λόγω της περιβαλλοντολογικής επικινδυνότητα της παραμονής του ναυαγίου στην καλδέρα του νησιού μας.

Απορίας άξιο είναι γιατί ο Υπουργός Ναυτιλίας ακύρωσε τον διαγωνισμό ανέλκυσης δύο μέρες πριν το άνοιγμα των προσφορών; Μήπως δεν περίμενε ο Υπουργός της Ν.Δ. ότι θα υπήρχαν ενδιαφερόμενες εταιρείες να αναλάβουν την ανέλκυση του ναυαγίου με οικονομικές προφορές χαμηλότερου κόστους από αυτό που προέβλεπε ο διαγωνισμός; Αυτή είναι η πρόταση σωτηρίας της Σαντορίνης από την διυπουργική της κυβέρνησης της Ν.Δ.;

Η Οργάνωση Μελών Σύριζα Θήρας συμπαραστέκεται στην Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του SEA DIAMOND και καλεί όλους τους Σαντορινιούς πολίτες και τον Δήμο Θήρας στον κοινό αγώνα."

Newsroom Cyclades Voice

Δείτε επίσης

Κατηγορίες

Εισάγετε το σχόλιό σας

Όνοματεπώνυμο


E-mail:


Κείμενο
0 από 1500 χαρακτήρεςΠαρακαλώ γράψτε το νούμερο που βλέπετε παρακάτω στο πεδίο 91


Το μήνυμα σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί εάν:
  • Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, χυδαία,
    προσβλητικά ή ανάρμοστα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σχόλια.
  • Παραβιάζει το νόμο ή υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν κάποιο έγκλημα.
  • Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Περιέχει στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν δικαστικές διαδικασίες.
  • Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
  • Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).
  • Δεν είναι σχετικό με το συγκεκριμένο Debate.
Δεν δημοσιεύονται σχόλια γραμμένα σε greeklish ή/και κεφαλαία.